Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’de Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlatıldı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Genç İHH Şubesi, Suriye’de Türkmenlerin ihtiyaçları için günde 50 bin ekmek üreten İHH’ya ait fırının geçtiğimiz günlerde Rusya tarafından bombalanmasının ardından artan ekmek ihtiyacı için yardım kampanyası başlattı.

Gümüşhane Genç İHH Şubesi, Suriye’de Türkmenlerin ihtiyaçları için günde 50 bin ekmek üreten İHH’ya ait fırının geçtiğimiz günlerde Rusya tarafından bombalanmasının ardından artan ekmek ihtiyacı için yardım kampanyası başlattı. 

Zafer Meydanında başlatılan yardım kampanyası öncesinde basın açıklaması yapan Gümüşhane Genç İHH Başkanı Mehdi Coşkun, Gümüşhane’den en az 1-2 tır un gönderebilmek amacında olduklarını söyledi.

Suriye’de savaşın 5.yılında şiddetle devam ettiğini belirten Coşkun, “Kimyasal silahlar, vakum bombası, misket bombası, gibi çeşitlerini saymaktan aciz kalacağımız insanlık dışı silahlarla günde yüzlerce kişinin katledildiği tahmin edilen savaşta bugüne kadar 350 bin kişi hayatını kaybetti. Bu sayının içerisinde yaklaşık 20 bin civarında çocuk bulunmaktadır” dedi.

Ağırlıklı olarak Şam, Lazkiye, Hama, Humus, Halep ve Rakka kentlerinde ve köylerinde bulunan Türkmenlerin de Esed zaliminden payına düşeni aldığını ve halen de almaya devam ettiğini kaydeden Coşkun, “Sayıları Suriye genelin de 3,5-4 milyon civarında olan Türkmen kardeşlerimiz Esed zulmüne karşı kısıtlı imkanlarıyla cansiperane mücadele etmektedirler. Bugün geldiğimiz noktada ise zulüm konusunda olan bir başka ülke Rusya´yı da arkasına alan Şam hükümeti ağır bombardıman uçakları, füzeler ve jetlerle yeni bir kıyıma imza atmaktadır. Bizler İHH olarak bugüne dek Suriye ve Irak´ta toplam 2 milyon Türkmen aileye su, ekmek, kuru gıda, kahvaltılık, yağ, süt, çocuk maması ve temizlik paketi gibi yardımları ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam edeceğiz İnşallah” diye konuştu.

"ACİL EKMEK İHTİYACI VAR"

Geçtiğimiz günlerde yapılan Rus bombardımanında günde 50 bin ekmek üreten ve Türkmenlerin ihtiyacını karşılayan fırının yerle bir olduğunu hatırlatan Coşkun, şunları söyledi: “Fırınımızın yıkılması sebebiyle acil ekmek ihtiyacı cereyan etmiştir. Bu zor şartlarda cephede olan kardeşlerimizin Allah cihadını mübarek etsin. Türkmen dağı değil, Türkiye vuruluyor. Türkmen dağı Türkiye’nin namusudur. Türkmen dağındaki kardeşlerimize ve oradaki komutanlara seslenmek istiyoruz: Ey Suriye´deki ve Türkmen dağındaki mücahitler. Sizler ölümü gördüğünüz halde okçular tepesini terk etmeyenlerdensiniz. Biz şunun farkındayız Türkmen dağı değil, Türkiye vuruluyor ve içimiz kan ağlıyor. Elimizden gelen yiyecek, giyecek gibi yardımları yaparak sizin dayanma gücünüze katkıda bulunmak ve kalbimizle, dilimizle dua etmek, ve idarecilerimize acılarımızı hissettirmek, zalimlere karşı yanınızda olmak, boynumuzun borcudur.”

"BİR ÇUVAL UN BEDELİ 62 TL"

Gümüşhane’den Türkmen Dağına, oradaki kardeşlerimizin acılarını hafifletmek ve en temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere un kampanyası başlattıklarını dile getiren Coşkun, “Gümüşhaneliler olarak tek yürek olduk. Tüm Gümüşhane halkının desteklerini bekliyoruz. Bir çuval un bedeli 62 TL’dir” dedi.

"EY RUSYA, TARİHTEKİ ZULMÜNÜ UNUTMADIK"

Coşkun, katil Rusya ve zalim Esed’i kınayarak, Suriye halkının ve Türkmen kardeşlerimizin yanlarında olduklarını deklare ederek, “Gümüşhane’den Rusya’ya sesleniyoruz! Ey Rusya tarihte ki zulmünü unutmadık. Bugün Suriye’de ki vahşetini de unutmayacağız!” ifadelerini kullandı.

Genç İHH Başkanı Coşkun, kampanyaya destek veren Memur-Sen teşkilatına, Anadolu Gençlik Derneğine, Ensar Vakfına, İlim Yayma Cemiyetine, Sağlık-Sen teşkilatına, Birlik Vakfına, Alperen ocaklarına teşekkür etti.

Basın açıklamasına İHH Gümüşhane Başkanı Selim Nas, MHP İl Başkanı Ali Ateş, Memur-Sen İl Başkanı Musa Uncu da eşlik etti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.