Gümüşhane’de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ortaklığında ilki geçtiğimiz günlerde tamamlanan arıcılık kursunun ikincisi de başladı.
Arıcıların yoğun isteği üzerine ikincisi açılan ve 80 saat sürecek olan kurs, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda düzenleniyor. 20 Şubat'ta başlayan ve 9 Mart 2017 tarihine kadar devam edecek kursun sonunda katılımcılara belge verilecek.
Toplam 62 kursiyerin katıldığı arıcılık kursu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personeli Veteriner Hekim İbrahim Akar tarafından hafta içi 17.00 ila 22.15 saatleri arasında veriliyor.
Kursta arıcılara arı ırkları, balın tanımı, bileşimi ve üretimi, arı yetiştirme teknikleri, arı ürünleri, polen propolisi, arı sütü ve kaliteli bal üretiminde flora, arıcılıkta ilkbahar ve sonbahar bakımı ve arı hastalık ve zararlıları gibi konular anlatılıyor.
Kursiyerlere uygulamalı eğitimin de vereceği kursta başarılı olan kursiyerlere Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından "Arı Yetiştiriciliği Belgesi” verilecek.