Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’de Müslüman Kimliği Konulu Konferans Düzenlendi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de Gümüş İlim Merkezi (GİMER) tarafından ‘Müslüman Kimliği’ konulu konferans düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak ilahiyatçı yazar Mehmet Talu katıldı.

Gümüşhane’de Gümüş İlim Merkezi (GİMER) tarafından ‘Müslüman Kimliği’ konulu konferans düzenlendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansa konuşmacı olarak ilahiyatçı yazar Mehmet Talu katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Müftüsü Ercan Aksu, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kemaliye Camii müezzinlerinden Hafız Cafer Köprülü’nün Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Yaptığı açılış konuşmasında ilmin ve alimlerin kıymetini bilmek gerektiğine vurgu yapan GİMER Onursal Başkanı Kadir Naci Köktaş, medreselerin cennet bahçeleri olduğunu hadis-i şerifler ışığında izah etti ve davetlileri Kur’an ilimlerini öğrenmeye ve öğretilen bu cennet bahçelerine yardımcı olmaya davet etti.

Köktaş, GİMER olarak amaçlarının ehl-i sünnet ışığında Kuran’ı öğretmek ve vatanın en büyük alimlerinden Ahmed Ziyaüddîn ve Peygamber efendimizin (SAV) methiyesine mazhar olmuş Fatih Sultan Muhammed Han gibi büyük insanlar, fakihler, alimler ve muhaddisler çıkmasına vesile olmak olduğunu söyledi.

Programda daha sonra GİMER tarafından toplamda 3 bin 400 metrekarelik alan üzerine kurulu, mescidi, derslikleri, misafirhanesi bulunan, içerisinde Gümüşhanevî kütüphanesi, Konferans/İslâmi Düğün Salonu barındıran, 100 Sıbyan Mektebi öğrencisi, 50 Arapça ilimler öğrencisi, 100’de hafızlık olmak üzere toplamda 250 öğrenci kapasiteli “Mahmud Efendi Külliyesi’nin tanıtıldığı slayt gösterisi gerçekleştirildi.

Slayt gösterisinin ardından kürsüye gelen İlahiyatçı Yazar Mehmet Talu, bir Müslümanda bulunması gereken genel niteliklerden bahsetti.

“NAMAZ, MÜSLÜMAN KİMLİĞİNİN EN ÖNEMLİ GÖSTERGESİDİR”

Talu, “Müslüman, istikamet üzere olmalıdır. Peygamberimizin ve sahabenin yaşantısına, fiiliyatına, sözlerine aykırı tüm akımlar, hareketler ehl-i sünnet dışıdır ve bu akımlardan şiddetle uzak durmamız gerekir. Müslüman, üzerine farz olan ilimleri öğrenmek ve bu öğrendikleri ile amel etmek zorundadır. Doğru olanı öğrenen Müslüman yanlış inanış ve akımlardan da kendini, ailesini, çocuklarını, akrabalarını ve çevresini koruyabilecektir. Müslüman kimliğine sahip bir toplum olabilmek için toplumumuzun en az yüzde 50’sinin namazda devamlı olması gerekir. Namaz, Müslüman kimliğinin en önemli göstergesidir. Bir diğer önemli nokta; kılık kıyafetimiz, yaşantımız. Hem erkekler, hem de kadınlar kılık kıyafet noktasında tarz olan giyim tarzını değil, farz olan giyim tarzını seçmelidir. Müslüman kimliğine aykırı olan dar, vücut hatlarını belli eden giysilerden kaçınmalı; bol ve kalın (şeffaf olmayan) elbiseler tercih edilmelidir. Müslüman, diğer din ve inançlara ait bayram, tören veya kutlamalara katılmamalıdır. Önümüzde yılbaşı var. Hristiyanların dînî bayramı olan bu gün ve gecede yılbaşı kutlamak maksadıyla kesinlikle bir şey yapılmamalı, sıradan bir gün olarak yaşanmalıdır. Zira peygamberimiz gayrimüslimlere benzemekten şiddetle kaçınırdı.” dedi.

Mehmet Talu’nun sohbetinden sonra gerçekleştirilen imza töreni ile program sona erdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.