Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’de öğretmenlere yeni müfredat anlatıldı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yönetici, okul müdürleri ve öğretmenlere yeni müfredat anlatıldı.

Gümüşhane’de İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yönetici, okul müdürleri ve öğretmenlere yeni müfredat anlatıldı.

İl Kültür Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen yeni müfredatla ilgili toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Metin Salman, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Müdür Yardımcıları, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri, zümre başkanları ve öğretmenler katıldı.

Toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, konuşmasına “Tunceli Pülümür karayolunda terör örgütü PKK mensupları tarafından şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz’ı buradan eğitim öğretim yılının başlangıcında rahmetle anıyorum, mekânı cennet olsun” diyerek başladı.

Doğan, “2017-2018 Eğitim öğretim yılını fiilen 5 Eylül itibariyle başlatmış bulunuyoruz. Önümüzdeki hafta da uyum eğitimleriyle süreci başlatacağız. Okullarımızı 18 Eylül Pazartesi günü tüm öğrencilerimiz öğretmenlerimizle buluşacak. 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilimize, ülkemize hayırlı olsun. Tüm eğitim camiamıza başarılar diliyorum” dedi.

“Gündemimizdeki en önemli maddelerden birisi yenilenen müfredat”

2017-2018 eğitim öğretim yılının en önemli gündem maddelerinden birinin yenilenen öğretim programları olduğunu kaydeden Doğan, “Bu yıl yenilenen 51 öğretmen programı 1,5 ve 9. sınıflarda uygulanacak olup 2018-2019 eğitim öğretim yılında tüm sınıf düzeylerinde ve derslerde müfredatların tamamı yenilenmiş olacaktır.  Mesleki çalışma dönemi içerisinde yenilenen öğretim programları için bakanlığımız tarafından eğitim verilen formatör öğretmenlerimiz tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını tüm öğretmenlerimize yönelik tamamlayacaklardır. Eğitim paydaşlarımızı kapsayacak şekilde yenilenen öğretim programlarına ilişkin bilgilendirme toplantıları devam edecektir. Yenilenmiş programlarla ilgili tüm arkadaşlarımızın bu sürece sahip çıkması, bu heyecanı yaşaması ve bu değişikliğin çocuklarımıza yansıması ve bunun oluşturacağı katma değerin bilinci içerisinde olması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“Ne yapacağımızı bilirsek çok daha nitelikli bir süreci yaşamış olacağız”

Öğretmenlerin öğretim programını baştan sona okumadan ders vermeye başlamamalarını isteyen Doğan, “Bunun büyük bir vebal olduğunu düşünüyorum. Öğretim programı okunmadan sadece ders kitabından müfredatın anlaşılması mümkün değil. Müfredatın kısmi olarak mantığı, yoğunluğu değişti, içeriği kısmen değişti. Öğretim programını baştan aşağıya gerekirse kıyaslamalı şekilde ortaya koymamız gerekiyor. Böyle olursa çocuklarımız adına eğitime çok nitelikli bir katkı sunmuş oluruz. Ne yapacağımızı bilirsek çok daha nitelikli bir süreci yaşamış olacağız. Bu konuya sahip çıkalım. Bakanlığımız bu konuda büyük bir beklenti içerisinde. Bunun içerisini dolduracak çalışmalarla devam edeceğiz. Yeni eğitim öğretim yılını başarılarla, güzelliklerle dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı” şeklinde konuştu.

Doğan’ın konuşmasının ardından Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi Felsefe Öğretmeni Baha Ödünç “Güncellenen Öğretim Programlarında Öne Çıkan Hususlar”, Mareşal Çakmak Sosyal Bilimler Lisesi Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni Abdulkadir Koç “Yeni Öğretim Programlarının Felsefesi ve Programlarda Yer Alan Yeterlilik ve Beceriler”, Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu İngilizce öğretmeni Uğur Andiç “Yenilenen Öğretim Programlarında Değerler Eğitim” ve Yusuf Çiftçioğlu İlkokulu Öğretmeni Songül Bayram “Program Öğretmenden Ne İstiyor” konulu sunumlarını gerçekleştirdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.