Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’de özel öğrencilerin özel sergisi açıldı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de faaliyet gösteren özel eğitim okullarının el sanatları sergisinde özel öğrencilerin yaptığı ürünler sergilendi.

Gümüşhane’de faaliyet gösteren özel eğitim okullarının el sanatları sergisinde özel öğrencilerin yaptığı ürünler sergilendi.

Gençlik Parkı Fuaye ve Sergi alanında gerçekleştirilen sergide Gümüşhane Özel Eğitim Meslek Okulu ve Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerinin el sanatları atölyelerinde hazırladığı ürünler sergilendi.

Açılışını Vali Vekili Ali Arıkan, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan ve ilgili okul kurum müdürlerinin yaptığı sergide özel öğrenciler tarafından yapılan eserler gezildi.

Vali Vekili Arıkan, sergide beğendiği bir tablonun parasını ödeyerek satın alırken, Ramazan ayı nedeniyle serginin iftardan sonra da açık tutulması kararlaştırıldı.

Gümüşhane Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencisi 17 yaşındaki Niyazi Kocabıyık, kendi elleriyle yaptığı sirkeler, pastalar, turşular, mantılar, makarnalar, erişteler ve sironları sergiledi ve bu ürünlerin yapımının zevkli olduğunu söyledi.

Kocabıyık’ın eğitmeni olan Gümüşhane Özel Eğitim Meslek Okulunda Gıda Teknolojisi öğretmeni Ömer Kastan ise “Çocuklarla birlikte beceri modülleri doğrultusunda sirkeler, turşular, hamur işleri yapıyoruz. Çocuklarımız ilk defa yaptıkları için başlarda zorlandılar. Ellerinin alışmasının ardından gıda atölyesini bırakmak istemediler. Sergideki ürünlerin tamamını öğrencilerimiz yapıyor” dedi.

Özel Eğitim Meslek Okulu El Sanatları Öğretmeni Seher Eroğlu, 16 öğrencisinin yer aldığı okulda el sanatları atölyesinde dekoratif sanatlar ve el dokuma bölümünde ürünler yaptıklarını, çocuklarının ilgisinin çok iyi olduğunu belirterek, “Çocuklarımız özel çocuklar ama özellerin arasında yetenek anlamında da özel çocuklarımız var. Hepsi çok yetenekli. Bizim desteğimizle çok güzel, satılabilecek düzeyde ürünler çıkarabiliyoruz” diye konuştu.

Özel Eğitim Uygulama Okulu El Sanatları Öğretmeni Hülya Karaoğlu da 13 öğrencilerinin olduğunu, örgüyle başlayıp dikiş, hamur, rölyef yaptıklarını, daha çok geri dönüşüm üzerine, doğada atık olan ürünleri toplayıp tekrar kullanır duruma getirdiklerini söyledi. Karaoğlu, bu çalışmaların kimi öğrenciyle 1 ayda bitirilirken, kimi öğrenciyle de 9 ay sürdüğünü hatırlattı.

Kesim ve yapıştırma yaparak ortaya tablo çıkaran öğrencilerden Giray Karaçam da yaparken çok mutlu olduğunu, sergi sırasında tablonun beğenilmesinin de gurur verici olduğunu söyledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.