Gümüşhane Haberleri

Gümüşhaneli fotoğrafçı Mustafa Zengin’den bir başarı daha

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’nin ödüllü fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin, Kütahya'nın Simav ilçesinde düzenlenen "Dört mevsim Simav" konulu fotoğraf yarışmasında ikincilik ve sergileme elde etti.

Simav Kaymakamlığı tarafından Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği (EÇFOD) iş birliği ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) desteği ile yapılan yarışmaya ülkenin dört bir yanından 105 fotoğrafçı 489 eserle katıldı.

Yarışmanın seçici kurulunda Kaymakam Bünyamin Karaloğlu, Evliya Çelebi Fotoğraf Derneği Başkanı Emel Oğur ve fotoğraf sanatçıları Ahmet Çetintaş, Ersan Akarsu, Mehmet Baysan yer aldı.

Seçici kurulun değerlendirmesinin ardından yarışmada ikinciliği Gümüşhane’nin usta fotoğraf sanatçısı Mustafa Zengin’in “Yağıllar Köprüsü” adlı eseri elde etti. Zengin’in “Kaşıkçı” adlı fotoğrafı da sergileme ödülüne layık görüldü.

Bugüne kadar katıldığı ulusal ve uluslararası yarışmadan birçok ödülle dönen ve her zaman Gümüşhane’yi gururlandıran Zengin, Türkiye’nin ve Gümüşhane’nin tanıtımına katkı sağlamak için elinden geleni yapmaya çalıştığını söyledi.

Her yarışmada Gümüşhane’nin marka değerini yukarılara taşımanın peşinde olduğunu ifade eden Zengin, kendisine ikincilik ödülü kazandıran fotoğrafın hikayesini şu sözlerle anlattı: “Bir köprü bulmuştum ama etrafı çok kapalıydı, gözükmüyordu. Ağaçların arasında görünmeyen köprüyü birkaç günlük temizlik çalışmasının ardından görünür hale getirdik. Orada 1-2 gün takılarak köprüyü sürekli izledim. Işık kontrolü yaptım. Köprüden ne çıkarabilirim diye araştırma yaptım. Sonrasında yerel halktan destek alarak motorlu testereyle köprünün etrafını temizleyerek köprüyü meydana çıkardık. Altında büyük bir demir vardı onu da yapraklarla kapattım. Koyun, insan, bahçeye giden yaşlılar vb takip ettim. Kullanılmayan bir köprü olduğu için hiç gelen giden yoktu. Sonrasında evin altında bahçede bir eşeğin bağlı olduğunu gördüm. Emaneten eşeği alıp köprüden geçirip çektik.”

Türkiye’nin birçok noktasında benzer manzarayla karşılaştığını, atıl durumdaki tarihi eserlerin çoğunun etrafında temizlik yapmak zorunda kaldığını ifade eden Zengin, “Neredeyse tüm yarışmalarda aynısını yaşıyorum. Eserlerin etrafında çöp temizliyorum. Cam şişeler, plastik malzemeler vb temizleyip mekanı meydana çıkarıyoruz. Bu fotoğrafı mayıs ayında çekmiştim. Geçtiğimiz günlerde köydeki vatandaşları aradığımda “Sen gelip gittikten sonra köprüye gelen giden aşırı oldu. Köprü meydana çıktı. Güzelleşti” dedi. Gece köprünün yanında kamp kuranlar bile olmuş. Simav’daki köprünün turizmine katkı sağlamış olduk fotoğraf sayesinde” ifadelerini kullandı.

İkincilik

Sergileme

Yorumlar (1)

Metin SEVİNDİK 3 Hafta Önce

Mustafa kardeşimi tebrik ediyorum. Bir Memleket sevdalısı olarak bizi gururlandırdı. İyi ki varsın kardeşim.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.