Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’nin yeni devlet hastanesi 6 yılın ardından açılıyor 

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de 2015 yılında yapımı tamamlanan ancak zemin sorunları nedeniyle açılamayan 200 yataklı yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi uzun süren çalışmaların ardından riskler bertaraf edilerek hizmet vermeye hazır hale getirildi.

Yapımına 2012 yılında başlanan ve 51 milyon liraya mal olan 8 katlı, 200 yataklı ve bünyesinde 10 ameliyathane ile 30 yoğun bakım ünitesi yer alan yeni Devlet Hastanesi inşaatının tamamlanmasının ardından zeminindeki sorunlar nedeniyle etrafında yerin altına 15 katlı bina yüksekliğinde diyafram duvarlar yapılmıştı.

Uzun süren bu çalışmaların haricinde uzmanlarca hazırlanan projeler kapsamında AFAD tarafından da yapılan çalışmaların ardından hastanenin arkasında bulunan alandan 450 bin metreküp hafriyat çıkarılarak, ön tarafındaki yamaçta ağırlık yapan molozlar temizlenmişti.

Covid-19 salgını sürecinde pandemi hastanesi olarak kullanılan yeni hastanede tüm bu çalışmaların ardından tam kapasite hizmete açılması için mevcut devlet hastanesinden taşınma işlemi başlatıldı. Çağın gereklerine uygun donatılan yeni Gümüşhane Devlet Hastanesi, 27 Aralık Pazartesi günü itibariyle vatandaşlara hizmet vermeye başlayacak. 

İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda Acil Servis, Kadın Doğum ve Ameliyathaneler haricinde tüm hizmetlerin yeni hastanede verilmeye başlanacağını, bölgeye ulaşımın Belediye otobüsleri ve özel dolmuşlar tarafından sağlanacağını duyurdu.

Hastanenin hizmete gireceğini öğrenen vatandaşlar ise yeni hastanenin eski hastaneye göre daha iyi hizmet verecek olmasından dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek yol sorununun da biran önce çözülmesini istedi.

“Yeni hastanemizin bize daha iyi hizmet vereceğine inanıyorum” 

Yeni hastanenin eskisine göre daha büyük kapasiteye sahip olduğunu dile getiren vatandaşlardan Vural Öz, “Zeminde bazı sorunlar olduğunu duymuştuk, bu nedenle açılamamıştı ama o zemindeki aksaklıklar giderildi. İnşallah yeni hastanemizde bize daha iyi hizmet vereceğine inanıyorum. Yeni hastane daha büyük, daha kapasiteli ve günümüz teknolojisine uygun yapılmış bu nedenle mutluyuz. Fakat hastane yolunda bazı sorunlar var, oraya nasıl gideceğiz diye düşünüyor vatandaş. Biz devlet büyüklerimizden buraya bir çözüm bulmasını oraya servis ve araç desteği sağlamasını istiyoruz” dedi.  

“Gümüşhane’miz için bir artı olacak”  

Pazartesi günü hizmete açılacak hastanenin pandemi döneminde vatandaşlara hizmet verdiğinin altını çizen Mustafa Kızmış, “Gümüşhane’miz için bir artı olacak. Çünkü mevcut hastanemizin yeterli cevap veremediği durumlar oluyordu, aşırı yığılmalar oluyordu. Yeni hastane ile ilgili uzun süredir devam eden bir muamma vardı, çalışmalar uzun bir süre devam etti. Bence geç kalınmış bir şey Gümüşhane için hayırlı olsun. Yeni hastane pandemi sürecinde de vatandaşlara hizmet verdi, önemli bir rol oynadı. Bu hastane olmasaydı tabi ki daha zor durumda kalacaktık. Gümüşhane için geç kalan bir yatırım olsa da çalışmalar yapıldı. İnşallah bundan sonra şehrimize ve vatandaşlarımıza faydalı olacak” diye konuştu.

Yorumlar (10)

İnşallah sorun olmaz 3 Yıl Önce

Toplu mezarlik olursa bir kişinin burnu kanar ise çok yazık olur görmediğimiz fuymadigimiz haber kalmadı göçüyor altı su fuvarlar catlati zemin katı çamur bastı vb haberleri gördük duyduk . Açılamayan bir yol için çok yüklü para verildi ya para geri alınsın yada o yol açılsın . Tek kelime ile yazık oldu devletimizin yatırımına şehirde heryer bitti ora kalmıştı.

şehir merkezinde bi tane özel... 3 Yıl Önce

Ya Allah aşkına ta oraya insan ölmedikçe gitmez. çok saçma bi yatırım oldu helal olsun. başka yerleri örnek vermeyin. oralarda merkezlerde de hem devletin hem özelin hastaneleri var. burda merkezde hastanemi var. hasta olan insan dolmuş otobüs derdimi çekecek oraya çıkacak. oraya çıkan insan psikolojikmen daha da hasta olur. asla kabul etmiyorum bu kadar uzağa hastane yapılmasını. eski hastaneyi yerine koyun 10 km kuyrukta bekleyelim daha iyiydi.

Yorumcu 3 Yıl Önce

Kalp krizi geçiren bir hastanın aciliyetle karla kaplı o yoldan çıkışını hayal edin... Rant uğruna ya rab ne güneşler batıyor...

kendi görüşü 3 Yıl Önce

her kim tek kuruş rant sağladı ise ALLAH cc belasını versin o rantçılar umarım o yaptırdığı hastanede can verir kim olursa olsun hakkımı helal etmiyorum

Olmadı bu 3 Yıl Önce

Bu hastane muhabbeti burada bitmiştir şehrimize hayırlı olsun... Çok yanlış bir hareketi zorla şehrimize dayatildi... Yazık

Ö...............T... 3 Yıl Önce

Hangi vatandaşa sordunuz da hastane için çok iyi oldu dedi ya yalan dolan haber yapmayın neyin güzelliğinden bahsediyorsunuz hastanenin yolu yok ulaşım başlı başına bir sorun vatandaş bu ekonomik dertlerle uğraşırken sordunuz mu oraya nasıl gidip gelecek varmı imkanı dolmuş parası taksi oraya şimdi 50 tlden aşağı gitmez birde iyi olmuş diye yaygara yapıyorsunuz o hastaneyi alel acele açılmasına sebep olanlar bir gün adalete hesap vereceklerini unutmasdınlar hiç de iyi olmadı ve gereksiz bir yatırımla devlet zarara uğratılmıştır

Gökhan Ender 3 Yıl Önce

bu hastanenin oraya yapılmasına izin veren her kimse derhal istifa etmesi gerekir. yetmez yargı önünde hesap vermelidir. yazıklar olsun !

Amin amin 3 Yıl Önce

Amin

NECMİ YOLAÇAN 3 Yıl Önce

Bu hastanenin buraya yapılması akıl tutulmasından başka bir şey değildir.

Hep sorun 3 Yıl Önce

İnsanların hayatlarını kolaylaştıracağınıza zorlaştırmakta gerçekten üstünüze yok oraya nasıl gidilip gelinecek hastaneye özel olarak yapılan yol dahi olsa kar yağsa araba çıkmaz eli ayağı tutan belli bir yaşın üstündeki insanlar tek başlarına gidemez yani demek istediğim nasıl bir insansınız çözemedik ....

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.