Gümüşhane Haberleri

Gümüşhane’yi Ankara’da Temsil Ettiler

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de Yılın Öğretmeni seçilen Merkez Atatürk Ortaokulu Müdürü Serdal Şeker ve Aysın Rafet Ataç İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sevda Ayas, Ankara’da düzenlenen Öğretmenler Günü programında Gümüşhane’yi temsil etti.

Gümüşhane’de Yılın Öğretmeni seçilen Merkez Atatürk Ortaokulu Müdürü Serdal Şeker ve Aysın Rafet Ataç İlkokulu Sınıf Öğretmeni Sevda Ayas, Ankara’da düzenlenen Öğretmenler Günü programında Gümüşhane’yi temsil etti.

Ülke genelinde 81 ilden mesleğinde fark oluşturan eğitimcilerin belirlenerek davet edildiği törene katılan Şeker ve Ayas, içerisinde yer aldıkları ulusal ve uluslararası projelerle ve mesleklerindeki başarısı ile de adından söz ettiriyorlar.

K.T.Ü  Fen Bilimleri Enstitüsü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalında “Yeni İlköğretim Fen ve Teknoloji Öğretim Programının Öğretmen Görüşleri Işığında Değerlendirilmesi” başlıklı tez ile master yapan, fen ve teknoloji ders kitapları yazım komisyonlarında görev alan, Talim Terbiye Kurulunun ders kitapları inceleme komisyonunda panelist olarak görev alan, ayrıca ulusal çapta yapılan sınavların soru hazırlama komisyonlarında görev alan Serdal Şeker, birçok yurt içi ve yurt dışı projede yürütücü olarak da görev yapmakta.

Törene katılan diğer öğretmen Sevda Ayas ise öğrencileri için yaptığı özel çalışma ve projeleri ile ön plana çıkıyor.

23–26 Kasım tarihlerinde 4 gün süren törenlerde üst düzey protokol ziyaretleri gerçekleştirilirken, 24 Kasım 2015 Salı günü Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve 81 ilden gelen öğretmenler, Aslanlı Yol’dan yürüyerek Atatürk’ün mozolesine çelenk sundu ve saygı duruşunda bulundular. Ardından, Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı, öğretmenlerle Başkent Öğretmenevi´nde bir araya geldi ve günlerini kutladı.

81 ilden Ankara‘ya gelen öğretmenler onuruna Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu tarafından Çankaya Köşkü’nde öğle yemeği verdi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise TBMM Tören Salonu´nda öğretmenlerle bir araya geldi.

Günün son ve en önemli kutlaması ise Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilden gelen öğretmenler onuruna bir resepsiyon verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada öğretmenlere hitapta bulundu. Konuşmasına,  24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutlayarak ve bu gün vesilesiyle tüm öğretmenlere şükran ve minnetlerini sunarak başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ebediyete irtihal etmiş öğretmenlere rahmet, emekliliğini yaşayan öğretmenlere de sağlıklı, mutlu ve uzun ömürler diledi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.