Gümüşhane Haberleri

‘Haydi Çocuklar Camiye Kur’anla Buluşmaya’

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Diyanet-Sen Gümüşhane İl Başkanı Mürsel Gergin, yaz Kuran Kurslarının açılması ve ramazan dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Diyanet-Sen Gümüşhane İl Başkanı Mürsel Gergin, yaz Kuran Kurslarının açılması ve ramazan dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yayınladı.

Okulların tatil olması ile başta camiler olmak üzere müftülüklere bağlı Kur'an kurslarında yaz Kur'an kursları başladığını hatırlatan Gergin, “Oku ile başlayan ilk seslenişin cevabını, bütün çocuklarımız yerine getirmek için heyecanla, kuran kurslarına koşarak yerine getirmeye çalışacaklar.” ’dedi.

Kursların açılmasıyla birlikte Kur’an Kursu öğreticilerine, İmam hatipler ve bütün öğrencilere başarı dileklerinde bulunan Gergin, şu ifadeleri kullandı: “Tüm yurtta sabahın ilk saatlerinden itibaren çocuklar anne babalarının elinden tutarak, bazı çocuklarımızda da minicik ellerinde taşıdıkları Kur'an-ı Kerim ve cüzlerle camilerin yolunu tutan çocuklarımıza bu zaman dilimlerini iyi değerlendirmelerini tavsiye ediyorum. Sabah saat 09.00’da merkez ve ilçelerdeki tüm camii ve Kur’an kurslarında başlayan Kur’an kursları 22 Ağustos’a kadar devam edecek. Kur’an Kurslarında eğitim öğretim alan öğrencilerin, öğretmenleriyle oyunlar oynayarak, güzel vakit geçirirken, eğlenirken, öğrenmenin de hazzı ile mutlu olacakla. Buna ek olarak düzenlenen Kur'an Kursu sonrasında öğrenciler kurs yöneticileri tarafından mükâfatlandırılacak. Aynı zamanda anne ve babalar da teşvik edici küçük hediyelerle çocuklarımızın daha da istekli olmalarını sağlamalıyız.”

Haftanın beş günü verilecek kursu başarıyla tamamlayan öğrencilere sertifika verileceğini dile getiren Gergin, sabah grubu için 09.00-12.00 saatleri arasında, öğleden sonra grubu için de 13.00  - 16.45 saatleri arasında verilecek yaz Kur’an kursları ile çocuklara Kur’an-ı Kerim, meal, ezber, itikat, ibadet, siyer, ahlak ve Hz. Peygamber (SAV)'in örnek hayatı konularında bilgiler verilmesinin planlandığını söyledi.

Merkez ve köylerde açılan Kur’an kurslarına ek olarak Gümüşhane merkezde müftülük adına, Zeki Kadir Beyoğlu Erkek öğrenci yurdunda erkek öğrencilere yönelik 2 aylık yatılı Kur'an Kursu düzenlendiğini de belirten Gergin, “Tüm velilerimizin fedakarlık yaparak çocuklarını Kur’an kurslarına göndermelerini ve ilgilenmelerini, hocalarımızın da gayret göstererek çocuklarımızı çok iyi yetiştirmelerini canı gönülden arzuluyoruz. Ayrıca Ramazan ayın da camilere koşalım fakir fukarayı, kimsesizleri gözetelim. Birlik, beraberlik ve dayanışmayı temin edelim. Ramazanın huzurlu geçmesi için azami gayret gösterelim. Bu düşüncelerle hocalarımıza emeklerin den dolayı şimdiden teşekkür eder öğrencilere, görevlilerimize, tüm İslam alemine ve memleketimize ramazan ayının hayırlara vesile olmasını huzurlu ve bereketli olmasını Cenabı haktan niyaz ederim.” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.