AK PARTİ GÜMÜŞHANE MİLLETVEKİLİ FERAMUZ ÜSTÜN
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün Dünya Hemşireler gününü kutladı.
Milletvekili Üstün mesajında, “Almış oldukları Mesleki eğitim ve hassas görev anlayışıyla, vatandaşlarımıza en sıkıntılı zamanlarda umut ve yaşama sevinci kazandırabilmek için gece gündüz demeden özveriyle çalışan ve sağlık hizmeti sunumunda çok önemli yeri olan bütün Hemşirelerimizin "12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası" nı kutlar, hayat boyu sağlık ve mutluluklar dilerim.” dedi.
GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Çimen’in mesajı şöyle:
“Sağlık sektörünün en asli unsurlarının başından Hemşirelerimiz gelmektedir.
Hemşirelerimiz, vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını büyük fedakarlıklarla karşılamakta, hayatın en önemli noktası olan “sağlık hizmetleri” için ellerinden geleni yapmaktadırlar.
Sağlık gibi çok önemli bir noktada, çeşitli riskler altında çalışan hemşirelerimizin daha iyi imkânlar içinde çalışması ise hepimizin arzusudur.
Bu vesile ile; Hemşirelerimizin, Hemşireler Haftasını kutluyor, tüm hemşirelerimize sağlık ve mutluluk diliyorum.”
SAĞLIK-SEN GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI YUNUS YILMAZ
“Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır. Sağlık hizmetlerinin en önemli parçası olan hemşirelerimizin, mesleki konumları ile örtüşen haklar ve çalışma koşulları noktasında önemli sorunları bulunmaktadır.
Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı alımlara rağmen, geçmişten gelen yanlış istihdam politikaları nedeniyle, hekimlerde olduğu gibi hemşirelik de Türkiye'de istihdam açığı en yüksek meslek gruplarından biri olarak öne çıkmaktadır. İstihdam yetersizliği nedeniyle yoğun iş temposu altında çalışan hemşirelerimiz, halkımızın sağlık hizmet talebinin karşılanması konusunda büyük fedakarlıklarla görevini yerine getirmektedirler.
Bu fedakarca çalışmalar karşısında hemşirelerimiz; çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konusunda yaşadıkları sorunlara adil çözümler beklemektedir. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak, her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası münasebetiyle, çalışanlarımızın mesleki saygınlığına yakışan adil çalışma ortamlarına kavuşması adına şu sorunlara ve taleplere dikkat çekmek istiyoruz:
Hemşirelerimizin nöbet sürelerinin fazlalığı, ailelerine ve diğer sosyal ortamlara katılımını kısıtlamaktadır. Sendikamızın yaptığı araştırmaya göre hemşirelerimizin yüzde 78’i ailesi ile yeterince vakit geçiremediğini düşünmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre ülkemizde 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı 236,72 iken AB ülkelerinde 835,53’dür. Açıkça görülmektedir ki aradaki fark oldukça fazladır. Hemşire istihdamı akılcı politikalarla gerçekleştirilerek, çalışanlarımızın üzerindeki yükün bir nebze de olsa atılması sağlanmalıdır.
Hemşirelik mesleği hekimlikte olduğu gibi bilimsel bir disipline sahiptir. Bu nedenle hemşireliğin yardımcı sağlık personeli olarak tanımlanması doğru değildir.
Hemşirelik Yönetmeliği ile görev tanımları ve mesleki sınırlılıkları net bir biçimde ortaya konulan hemşirelerimize, çalıştıkları kurumlarda mesleği ile örtüşmeyen görevler verilmemelidir.
Hemşirelerle birlikte tüm hekim dışı personelin yaşadığı döner sermaye ek ödeme adaletsizliği giderilmelidir.
Döner sermaye ek ödemeleri emekliliğe yansıtılmalıdır.
Fiili hizmet zammından hemşireler de faydalandırılmalıdır.
Vekil ebe-hemşirelik ve sözleşmeli uygulamalarına son verilmelidir.
Anayasal bir zemine kavuşan kadına pozitif ayrımcılık hakkını çalıştıkları kurumlarda hemşirelerimiz de hissetmelidir.
Hemşirelerin mesleğinde ilerlemesi ve uzmanlaşması noktasında gerekli eğitim imkanları sağlanmalıdır.
Sağlık kurumlarında şiddet ve psikolojik tacize en çok maruz kalan kesim olarak hemşireler öne çıkmaktadır. Şiddeti hak olarak gören çevrelerin saldırganlıklarını önleyecek, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarına güven içinde çalışma ortamları sağlayacak yeterlilikte yasal ve fiziksel önlemler alınmalıdır.
Hemşirelerimiz çalışma hayatının yoğunluğu ile aile sorumlulukları arasında sıkışmaktan kurtaracak tedbirler alınmalıdır. Bu çerçevede 24 saat kreş hizmeti imkanı sağlanmalıdır.
Sağlık-Sen, yukarıda sıralanan sorunların çözüme kavuşması noktasında kararlılıkla sürdürdüğü sendikal mücadelesini gelecekte de aynı kararlılıkla sürdürecektir. Bu düşüncelerle Gümüşhane Sağlık-Sen olarak tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyoruz.”
TÜRK SAĞLIK SEN GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA AYDIN
“12 Mayıs tarihi; Doğumdan, ölüme hayatımızda her an çok önemli bir yer tutan bir meslek mensubunun gününü 'Dünya Hemşireler Günü ' olarak kutlanmaktadır. Modern Hemşireliğin kurucusu olarak tarihe geçmiş Florence Nightingele’in doğum günüdür. Kırım Savaşı sırasında İstanbul'da Selimiye Kışlasında da görev yapan ve 'Lambalı Kadın' diye de anılan FlorenceNigthingele'nin doğum günü olan 12 Mayıs, bütün dünyada ve 1964 yılından bu yana ülkemizde de 'Dünya Hemşireler Günü 'olarak kabul edilmiş ve 12 -18 Mayıs tarihleri de Hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır.
Ülkemizde her alanda olduğu gibi özellikle sağlık çalışanlarının, meslekleri ile ilgili gün ve hafta kutlamaları, bir kutlama programından çok, günden güne artarak devam eden mesleki sorunların ve olumsuz çalışma şartlarının konuşulduğu gün olmaktadır. Bir sağlık çalışanı olan Hemşirelerin, günden güne artarak devam eden iş yükleri, ülke gerçeklerine göre özlük ve mali haklarındaki kayıplar, maruz kaldıkları mobbing ve şiddet olayları bu sene de Hemşirelerin gündemini fazlasıyla işgal etmektedir.
Türkiye’de görev yapan toplam 149 Bin hemşire arkadaşımız ne yazık ki sorunlar sarmalı içerisinde hizmet sunmak zorunda bırakılmışlardır. Ülkemizde Hemşire sayısının olması gerekenden çok daha az olması nedeniyle uzun çalışma süreleri ve sürekli nöbetler, Hemşirelerin ağır iş yüküne maruz kalmalarına, toplum ve aile içerisindeki diğer sosyal rol ve görevlerini yeteri derecede yerine getirecek zaman ayıramamalarına neden olmaktadır. Ağır iş yükü ve aylık olarak çalışması gereken yasal süreye ek olarak aylık 60 saate kadar tutulan ekstra nöbetler, sağlık çalışanlarının ve Hemşirelerin bu gün en büyük sorunu halini almış, tükenmişlik sendromunun en büyük nedenidir. Zaten sayıları olması gereken sayının çok altında olan Hemşireler, bazı yandaş ve kayırmacı anlayışla, görev alanları dışında ve nöbet uygulamalarından muaf tutulan meslektaşlarının da ekstra iş ve nöbet yükünü üstlenmek durumunda kalmaktadırlar. Bunlara mobbing ve şiddet gibi çalışma hayatını zorlaştıran unsurlar da eklenince hemşirelerimizin tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kalmaları katmerlenerek artmaktadır.
Yukarıda bazılarını saydığımız tüm bu sıkıntılara rağmen, Sağlık çalışanlarına yıpranma payı çok görülmekte, döner sermayelerin arttırılması, adaletin sağlanması ve emekliliğe yansıtılması gibi uygulamalar ne yazık ki bir türlü hayata geçirilmemektedir. Bugün sabit ek ödemeye mahkûm edilerek komik performans ücretleri alan hemşire arkadaşlarımız mağdur durumdadırlar.
Tüm bu sıkıntılarla Mücadele etmek durumunda kalan sağlık çalışanları ve Hemşireler, maaşını enflasyona ezdiren, hesap-kitap bilmez yandaş malum sendikanın eseri olan toplu sözleşme ile de, malihaklarında ciddi bir kayıp yaşamaktadırlar.2014 yılı için sadece 123 TL’lik maaş zammı, 2014 yılının ilk 4 ayının enflasyon oranının 4.96 olması, artan döviz kuru, ücretlerin döviz bazında yaklaşık %16 gibi bir erimeye maruz kaldığı ve toplu sözleşmede unutulan/unutturulan enflasyon farkı, bu yandaş sendikanın çalışanları enflasyon karşısında nasıl mağdur ettiğinin en büyük göstergesidir.
Hemşirelerin özlük haklarına baktığımızda ise 8 Mart 2007 tarihinde çıkan Hemşirelik Yönetmeliğinin bu gün fiilen uygulanmadığını görüyoruz. Mevcut Yönetmelik halen yürürlüktedir. Bu yönetmelikle Hemşirelik Hizmetlerinin Yönetimi ve Organizasyonu açıkça belirlenmiş olmasına rağmen, 663 sayılı KHK ile Hemşirelerin ve Hemşirelik Hizmetlerinin bağlı olduğu Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü’nün Hemşirelik mesleği mensubu kişilerden olma şartının olmaması, Hemşirelerin en önemli sorunu haline gelmiş bulunmaktadır. Hemşirelerin hemşirelik hizmetlerinin sunumunun gerçekleştiği alanda idareci olma imkanının tekeli bu düzenleme ile ellerinden alınmış, herhangi bir alanda lisans mezunu herkesin Hemşirelik Hizmetlerinin yöneticisi olmasının yolu açılmıştır. Hemşirelerimizin çok istediği branşlaşma yeterince hayata geçirilmemiştir. Hizmet içi eğitimler ve sertifika programları yetersiz kalmaktadır. Kreş hizmeti gibi hemşirelerimizin sosyal ve aile hayatlarına katkı sağlayacak, çalışma hayatının bu alanlara etkilerini azaltacak düzenlemeler için tabir caizse hiç kimse kılını kıpırdatmamaktadır.
Bizim beklentimiz göstermelik kutlamalar yerine hemşireler haftasında sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması adına çalışmalar yapılmasıdır. Çalışma hayatında olumlu düzenlemelerin hayat bulmasıdır. Bu hafta hemşirelerimiz için umuttur, beklentidir. Buna cevap verilmelidir. Salonlarda idarecilerle kolkala girerek hamaset içeren, hiçbir çözüm üretmeyen toplantıların bir anlamı yoktur.
Türk Sağlık- Sen olarak hemşirelerimizin sıkıntılardan uzak bir çalışma hayatına kavuşmaları dileğiyle, Türkiye’nin dört bir yanında bu kutsal hizmeti, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özverili bir şekilde yürüten tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutluyor, sorunların kaynağı olan yöneticilerle salon toplantılarında boy göstermek yerine sizlerin sorunlarını dile getirmek için sizlerle beraber olmayı tercih ediyoruz.
Sözlerime son verirken bir kez daha Tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü, Haftasını ve tüm annelerinde anneler günü kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.”
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün Dünya Hemşireler gününü kutladı.
Milletvekili Üstün mesajında, “Almış oldukları Mesleki eğitim ve hassas görev anlayışıyla, vatandaşlarımıza en sıkıntılı zamanlarda umut ve yaşama sevinci kazandırabilmek için gece gündüz demeden özveriyle çalışan ve sağlık hizmeti sunumunda çok önemli yeri olan bütün Hemşirelerimizin "12-18 Mayıs Dünya Hemşireler Haftası" nı kutlar, hayat boyu sağlık ve mutluluklar dilerim.” dedi.
GÜMÜŞHANE BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN
Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.
Başkan Çimen’in mesajı şöyle:
“Sağlık sektörünün en asli unsurlarının başından Hemşirelerimiz gelmektedir.
Hemşirelerimiz, vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarını büyük fedakarlıklarla karşılamakta, hayatın en önemli noktası olan “sağlık hizmetleri” için ellerinden geleni yapmaktadırlar.
Sağlık gibi çok önemli bir noktada, çeşitli riskler altında çalışan hemşirelerimizin daha iyi imkânlar içinde çalışması ise hepimizin arzusudur.
Bu vesile ile; Hemşirelerimizin, Hemşireler Haftasını kutluyor, tüm hemşirelerimize sağlık ve mutluluk diliyorum.”
SAĞLIK-SEN GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI YUNUS YILMAZ
“Her yıl 12-18 Mayıs tarihleri Hemşireler Haftası olarak kutlanmaktadır. Sağlık hizmetlerinin en önemli parçası olan hemşirelerimizin, mesleki konumları ile örtüşen haklar ve çalışma koşulları noktasında önemli sorunları bulunmaktadır.
Sağlık Bakanlığı'nın son yıllarda yaptığı alımlara rağmen, geçmişten gelen yanlış istihdam politikaları nedeniyle, hekimlerde olduğu gibi hemşirelik de Türkiye'de istihdam açığı en yüksek meslek gruplarından biri olarak öne çıkmaktadır. İstihdam yetersizliği nedeniyle yoğun iş temposu altında çalışan hemşirelerimiz, halkımızın sağlık hizmet talebinin karşılanması konusunda büyük fedakarlıklarla görevini yerine getirmektedirler.
Bu fedakarca çalışmalar karşısında hemşirelerimiz; çalışma ortamları, sosyal hayatları, ekonomik ve özlük hakları konusunda yaşadıkları sorunlara adil çözümler beklemektedir. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası olarak, her yıl 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası münasebetiyle, çalışanlarımızın mesleki saygınlığına yakışan adil çalışma ortamlarına kavuşması adına şu sorunlara ve taleplere dikkat çekmek istiyoruz:
Hemşirelerimizin nöbet sürelerinin fazlalığı, ailelerine ve diğer sosyal ortamlara katılımını kısıtlamaktadır. Sendikamızın yaptığı araştırmaya göre hemşirelerimizin yüzde 78’i ailesi ile yeterince vakit geçiremediğini düşünmektedir.
Dünya Sağlık Örgütü’nün verilerine göre ülkemizde 100 bin kişiye düşen hemşire sayısı 236,72 iken AB ülkelerinde 835,53’dür. Açıkça görülmektedir ki aradaki fark oldukça fazladır. Hemşire istihdamı akılcı politikalarla gerçekleştirilerek, çalışanlarımızın üzerindeki yükün bir nebze de olsa atılması sağlanmalıdır.
Hemşirelik mesleği hekimlikte olduğu gibi bilimsel bir disipline sahiptir. Bu nedenle hemşireliğin yardımcı sağlık personeli olarak tanımlanması doğru değildir.
Hemşirelik Yönetmeliği ile görev tanımları ve mesleki sınırlılıkları net bir biçimde ortaya konulan hemşirelerimize, çalıştıkları kurumlarda mesleği ile örtüşmeyen görevler verilmemelidir.
Hemşirelerle birlikte tüm hekim dışı personelin yaşadığı döner sermaye ek ödeme adaletsizliği giderilmelidir.
Döner sermaye ek ödemeleri emekliliğe yansıtılmalıdır.
Fiili hizmet zammından hemşireler de faydalandırılmalıdır.
Vekil ebe-hemşirelik ve sözleşmeli uygulamalarına son verilmelidir.
Anayasal bir zemine kavuşan kadına pozitif ayrımcılık hakkını çalıştıkları kurumlarda hemşirelerimiz de hissetmelidir.
Hemşirelerin mesleğinde ilerlemesi ve uzmanlaşması noktasında gerekli eğitim imkanları sağlanmalıdır.
Sağlık kurumlarında şiddet ve psikolojik tacize en çok maruz kalan kesim olarak hemşireler öne çıkmaktadır. Şiddeti hak olarak gören çevrelerin saldırganlıklarını önleyecek, hemşirelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarına güven içinde çalışma ortamları sağlayacak yeterlilikte yasal ve fiziksel önlemler alınmalıdır.
Hemşirelerimiz çalışma hayatının yoğunluğu ile aile sorumlulukları arasında sıkışmaktan kurtaracak tedbirler alınmalıdır. Bu çerçevede 24 saat kreş hizmeti imkanı sağlanmalıdır.
Sağlık-Sen, yukarıda sıralanan sorunların çözüme kavuşması noktasında kararlılıkla sürdürdüğü sendikal mücadelesini gelecekte de aynı kararlılıkla sürdürecektir. Bu düşüncelerle Gümüşhane Sağlık-Sen olarak tüm hemşirelerimizin 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyoruz.”
TÜRK SAĞLIK SEN GÜMÜŞHANE ŞUBE BAŞKANI MUSTAFA AYDIN
“12 Mayıs tarihi; Doğumdan, ölüme hayatımızda her an çok önemli bir yer tutan bir meslek mensubunun gününü 'Dünya Hemşireler Günü ' olarak kutlanmaktadır. Modern Hemşireliğin kurucusu olarak tarihe geçmiş Florence Nightingele’in doğum günüdür. Kırım Savaşı sırasında İstanbul'da Selimiye Kışlasında da görev yapan ve 'Lambalı Kadın' diye de anılan FlorenceNigthingele'nin doğum günü olan 12 Mayıs, bütün dünyada ve 1964 yılından bu yana ülkemizde de 'Dünya Hemşireler Günü 'olarak kabul edilmiş ve 12 -18 Mayıs tarihleri de Hemşirelik Haftası olarak kutlanmaktadır.
Ülkemizde her alanda olduğu gibi özellikle sağlık çalışanlarının, meslekleri ile ilgili gün ve hafta kutlamaları, bir kutlama programından çok, günden güne artarak devam eden mesleki sorunların ve olumsuz çalışma şartlarının konuşulduğu gün olmaktadır. Bir sağlık çalışanı olan Hemşirelerin, günden güne artarak devam eden iş yükleri, ülke gerçeklerine göre özlük ve mali haklarındaki kayıplar, maruz kaldıkları mobbing ve şiddet olayları bu sene de Hemşirelerin gündemini fazlasıyla işgal etmektedir.
Türkiye’de görev yapan toplam 149 Bin hemşire arkadaşımız ne yazık ki sorunlar sarmalı içerisinde hizmet sunmak zorunda bırakılmışlardır. Ülkemizde Hemşire sayısının olması gerekenden çok daha az olması nedeniyle uzun çalışma süreleri ve sürekli nöbetler, Hemşirelerin ağır iş yüküne maruz kalmalarına, toplum ve aile içerisindeki diğer sosyal rol ve görevlerini yeteri derecede yerine getirecek zaman ayıramamalarına neden olmaktadır. Ağır iş yükü ve aylık olarak çalışması gereken yasal süreye ek olarak aylık 60 saate kadar tutulan ekstra nöbetler, sağlık çalışanlarının ve Hemşirelerin bu gün en büyük sorunu halini almış, tükenmişlik sendromunun en büyük nedenidir. Zaten sayıları olması gereken sayının çok altında olan Hemşireler, bazı yandaş ve kayırmacı anlayışla, görev alanları dışında ve nöbet uygulamalarından muaf tutulan meslektaşlarının da ekstra iş ve nöbet yükünü üstlenmek durumunda kalmaktadırlar. Bunlara mobbing ve şiddet gibi çalışma hayatını zorlaştıran unsurlar da eklenince hemşirelerimizin tükenmişlik sendromu ile karşı karşıya kalmaları katmerlenerek artmaktadır.
Yukarıda bazılarını saydığımız tüm bu sıkıntılara rağmen, Sağlık çalışanlarına yıpranma payı çok görülmekte, döner sermayelerin arttırılması, adaletin sağlanması ve emekliliğe yansıtılması gibi uygulamalar ne yazık ki bir türlü hayata geçirilmemektedir. Bugün sabit ek ödemeye mahkûm edilerek komik performans ücretleri alan hemşire arkadaşlarımız mağdur durumdadırlar.
Tüm bu sıkıntılarla Mücadele etmek durumunda kalan sağlık çalışanları ve Hemşireler, maaşını enflasyona ezdiren, hesap-kitap bilmez yandaş malum sendikanın eseri olan toplu sözleşme ile de, malihaklarında ciddi bir kayıp yaşamaktadırlar.2014 yılı için sadece 123 TL’lik maaş zammı, 2014 yılının ilk 4 ayının enflasyon oranının 4.96 olması, artan döviz kuru, ücretlerin döviz bazında yaklaşık %16 gibi bir erimeye maruz kaldığı ve toplu sözleşmede unutulan/unutturulan enflasyon farkı, bu yandaş sendikanın çalışanları enflasyon karşısında nasıl mağdur ettiğinin en büyük göstergesidir.
Hemşirelerin özlük haklarına baktığımızda ise 8 Mart 2007 tarihinde çıkan Hemşirelik Yönetmeliğinin bu gün fiilen uygulanmadığını görüyoruz. Mevcut Yönetmelik halen yürürlüktedir. Bu yönetmelikle Hemşirelik Hizmetlerinin Yönetimi ve Organizasyonu açıkça belirlenmiş olmasına rağmen, 663 sayılı KHK ile Hemşirelerin ve Hemşirelik Hizmetlerinin bağlı olduğu Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü’nün Hemşirelik mesleği mensubu kişilerden olma şartının olmaması, Hemşirelerin en önemli sorunu haline gelmiş bulunmaktadır. Hemşirelerin hemşirelik hizmetlerinin sunumunun gerçekleştiği alanda idareci olma imkanının tekeli bu düzenleme ile ellerinden alınmış, herhangi bir alanda lisans mezunu herkesin Hemşirelik Hizmetlerinin yöneticisi olmasının yolu açılmıştır. Hemşirelerimizin çok istediği branşlaşma yeterince hayata geçirilmemiştir. Hizmet içi eğitimler ve sertifika programları yetersiz kalmaktadır. Kreş hizmeti gibi hemşirelerimizin sosyal ve aile hayatlarına katkı sağlayacak, çalışma hayatının bu alanlara etkilerini azaltacak düzenlemeler için tabir caizse hiç kimse kılını kıpırdatmamaktadır.
Bizim beklentimiz göstermelik kutlamalar yerine hemşireler haftasında sorunların çözümü ve taleplerin karşılanması adına çalışmalar yapılmasıdır. Çalışma hayatında olumlu düzenlemelerin hayat bulmasıdır. Bu hafta hemşirelerimiz için umuttur, beklentidir. Buna cevap verilmelidir. Salonlarda idarecilerle kolkala girerek hamaset içeren, hiçbir çözüm üretmeyen toplantıların bir anlamı yoktur.
Türk Sağlık- Sen olarak hemşirelerimizin sıkıntılardan uzak bir çalışma hayatına kavuşmaları dileğiyle, Türkiye’nin dört bir yanında bu kutsal hizmeti, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen özverili bir şekilde yürüten tüm hemşirelerimizin hemşireler haftasını kutluyor, sorunların kaynağı olan yöneticilerle salon toplantılarında boy göstermek yerine sizlerin sorunlarını dile getirmek için sizlerle beraber olmayı tercih ediyoruz.
Sözlerime son verirken bir kez daha Tüm hemşirelerimizin hemşireler gününü, Haftasını ve tüm annelerinde anneler günü kutluyor, hepinize saygılar sunuyorum.”