Gümüşhane’de Vali Yardımcısı Aytaç Akgül başkanlığında İl Hayat Boyu Öğrenme Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu Toplantısı yapıldı.
Halk Eğitim Merkezi Salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Akgül’ün yanısıra Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Gümüşhane Üniversitesi Rektör Yardımcısı Bünyamin Kocaoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Kamu Kurum Müdürleri, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ve STK temsilcileri katıldı.
Toplantı hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Taş, Hayat Boyu Öğrenme faaliyetleri yürütülürken ilde bulunan bütün kamu kurum ve kuruluşları, özel şirketler, belediye, üniversite ve STK’lar ile birlikte hareket etmelerinin önemini belirtti, 2017/17 nolu genelge ile Türkiye’de kurs açma ve belgelendirme yetkisinin sadece Milli Eğitim Bakanlığına verildiğini, bunun da Halk Eğitimi Merkezleri aracılığı ile yürütülmekte olduğunu söyledi.
İL GENELİNDE 595 KURS AÇILDI 5 BİN 998 ERKEK VE 7 BİN 375 KADIN KURSİYER İLE TOPLAM 13 BİN 373 KURSİYER KURS GÖRDÜ
Halk Eğitimi Merkezleri tarafından yürütülen kursların üç ana başlıkta toplandığını bunların; Mesleki ve Teknik Kursları, Genel Kurslar ve Okuma-Yazma Kursları olduğu belirten Taş, “1 Eylül 2016 – 1 Eylül 2017 tarihleri arasına açılan kurslar ve kursiyer sayıları; Mesleki ve Teknik Kurslarda ilçelerimizle birlikte açılan kurs sayısı 388, Erkek Kursiyer Sayısı 4 bin 396, Kadın Kursiyer Sayısı 4 bin 764 ile toplam 9 bin 14 kursiyer Mesleki ve Teknik Kursuna katıldı. Genel Kurslarda ise 170 kurs açıldı. Bin 572 Erkek kursiyer ve 2 bin 463 kadın kursiyer ile toplam 4 bin 35 kursiyer katıldı. Okuma - Yazma kurslarında 31 kurs açıldı, 27 erkek ve 51 kadın kursiyer ile toplam 78 kursiyer okuma yazma kursu gördü. İl Genelinde 595 kurs açıldı 5 bin 998 erkek kursiyer ve 7 bin 375 kadın kursiyer ile toplam 13 bin 373 kursiyer kurs gördü” dedi.
73 İSTİHDAMA YÖNELİK KURS AÇILMIŞ VE BU KURSLARDAN 969 ERKEK KURSİYER 558 KADIN KURSİYER OLMAK ÜZERE 1527 KURSİYER BAŞARI BELGESİ ALDI
Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğünce 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılında açılan kurslarla ilgili bilgi veren Taş, “Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi, İşletmelerde Hijyen Eğitimi, Hasta ve Yaşlı Refakatçısı, Besi Sığırcılığı, Katı Yakıtlı Kalorifer Ateşleyicisi, Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi, Plastik Boru Tesisatçısı, Bilgisayar Kullanımı, Aşçı Çırağı, Gümüş İşlemeciliği, Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Cevher Hazırlama ve Zenginleştirme Sabit Tesis Operatörlüğü ve Bakımı, Beton Transmikser Operatörlüğü, Kimya Labaratuvarı Analiz Öncesi Hazırlık ve Ön İnceleme, Kar Küreme Aracı Operatörlüğü, Kaynakçı, Betonarme Demir Kalıpçılık ve Çatıcılık, Isıtma ve Sıhhi Tesisat, İş Makineleri ve Ekipmanları, Açık Ocak Madenciliği Manevracı, Kazı Tahkimat ve Söküm İyleri, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı, Seracı, Arıcılık, Ceviz Yetiştiriciliği, Yapı Sektöründe Çalışanlara Yönelik; inşaat Boyacısı, Betonarme Demircisi, Ahşap Kalıpçı, Sıvacı Pestil Üretimi, Aşçı Çırağı, İş Güvenliği ve İşçi Sağlığı kursları olmak üzere 73 istihdama yönelik kurs açılmış ve bu kurslardan 969 erkek kursiyer 558 kadın kursiyer olmak üzere 1527 kursiyer başarı belgesi almıştır” diye konuştu.
Taş’ın konuşmasının ardından toplantı kurum temsilcilerinin Yaygın Eğitim Faaliyetleriyle ilgili görüş ve önerileri, dilek ve temennilerinin gündeme alınmasının ardından sona erdi.