Gümüşhane İl Hıfzıssıhha Kurulu Vali Yardımcısı Cahit Karatepe’nin başkanlığında toplandı.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Belediye Başkan Vekili Muhammet Devran, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Cemalettin Atalay, Eczacılar Odası Temsilcisi Kürşat Özkan katıldı.
Toplantıda, düşük randımanlı unlardan yapılan ekmeklerin, B gurubu vitamin yetersizliklerinin yüksek oranda görülmesine neden olduğu ve obezite, diyabet ve kalp damar hastalıkları başta olmak üzere birçok kronik hastalığın artışına zemin oluşturduğu ifade edilerek, toplumsal duyarlılığın oluşması için farkındalık çalışmalarının yapılacağı belirtildi.
Toplumun bilgilendirilmesi amacıyla toplu tüketim yerleri olan hastane, yatılı okul, askeri birlik ve öğrenci yemekhanelerinde ekmek israfı önleme planları oluşturulması, üretimin talebe göre planlanması, ekmeklerin fırınlarda ve satış yerlerinde uygun koşullarda saklanması, toplu yemek tüketim yerlerinde uygun ambalajla paketlenmiş küçük gramajlı ekmek verilmesi, self servis tezgâhlarında ekmeğin baş tarafta değil, yemeklerden sonra yer alması ve lokanta ile restoranlarda müşterilere tam tahıllı ekmek sunulmasına karar verildi.
Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Belediye Başkan Vekili Muhammet Devran, İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Pehlivan, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cemil Bayram, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Devlet hastanesi Başhekimi Dr. Cemalettin Atalay, Eczacılar Odası Temsilcisi Kürşat Özkan katıldı.
Toplantıda, düşük randımanlı unlardan yapılan ekmeklerin, B gurubu vitamin yetersizliklerinin yüksek oranda görülmesine neden olduğu ve obezite, diyabet ve kalp damar hastalıkları başta olmak üzere birçok kronik hastalığın artışına zemin oluşturduğu ifade edilerek, toplumsal duyarlılığın oluşması için farkındalık çalışmalarının yapılacağı belirtildi.
Toplumun bilgilendirilmesi amacıyla toplu tüketim yerleri olan hastane, yatılı okul, askeri birlik ve öğrenci yemekhanelerinde ekmek israfı önleme planları oluşturulması, üretimin talebe göre planlanması, ekmeklerin fırınlarda ve satış yerlerinde uygun koşullarda saklanması, toplu yemek tüketim yerlerinde uygun ambalajla paketlenmiş küçük gramajlı ekmek verilmesi, self servis tezgâhlarında ekmeğin baş tarafta değil, yemeklerden sonra yer alması ve lokanta ile restoranlarda müşterilere tam tahıllı ekmek sunulmasına karar verildi.