Gümüşhane Haberleri

İŞKUR'dan Üniversite öğrencilerine kariyer desteği

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesinde okuyan öğrenciler meslek hayatına atılmadan önce İŞKUR tarafından düzenlenen özgeçmiş hazırlama eğitiminde kendilerini geliştiriyor.

Gümüşhane Üniversitesi Kariyer Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gümüşhane Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığında başlatılan ve bahar dönemi sonuna kadar sürecek olan özgeçmiş hazırlama, kariyer planlama eğitimleri devam ediyor.

Programda öğrencilere kariyer planlama, iş arama becerileri, özgeçmiş (CV) hazırlama ve mülakat teknikleri öğretiliyor. İş ve Meslek Danışmanı Ercan Doğan tarafından verilen eğitimlerde başarılı olan yaklaşık 25 öğrenciye sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

İŞKUR İl Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşan İŞKUR İş ve Meslek Danışmanı Ercan Doğan, hangi meslekte daha çok iş arandığını açıkladı. Doğan, Gümüşhane’de en çok iş aranan sektörlerin ilk sırasında beden işçisi ikinci sırasında kasiyer ve üçüncü sırada da dokuma konfeksiyon makinecisi geldiğini söyledi.

"Kişinin kendisini tanıması özgeçmiş hazırlamanın en önemli noktası"

Özgeçmiş hazırlamanın en kritik noktasını da açıklayan Doğan, “Kişinin kendisini tanıması, kendi özelliklerinin farkına varması, yaptıklarının ve yapabileceklerinin farkında olması gerekiyor. Kişi kendini tanıdığı sürece karşı tarafa kendisini anlatabilir. CV hazırlamada da en önemli nokta kendisini tanıması. Günümüzde çok fazla sektör değiştirme olanağı var. Farklı imkanlar, daha iyi şartlarda imkanlar ortaya çıkabildiği için birden fazla meslek sahibi olmak daha mantıklı” dedi.

“İşverenle işçiyi buluşturuyoruz”

Kurum olarak liselere giderek meslek seçiminin önemini anlattıklarını ifade eden Doğan, “Hepiniz mesleğinizi seçmiş olarak buraya geldiniz. Bizim amacımız size burada seçmiş olduğunuz meslekte ne yapabilirsiniz, nasıl daha kolay iş bulabilirsiniz bunları öğretmeye çalışacağız” diye konuştu.

Öğrencilere İŞKUR’u anlatan Doğan, “Kamu sektöründe işçi alanları Türkiye İş Kurumu üzerinden oluşuyor. Senede 4-5 kamu ilanımız yayınlanıyor. Özel sektör bize hangi alanda meslek ihtiyacı varsa bize ilanda bulunuyor. Biz de bunu ilan sitemizde yayınlıyoruz veya vatandaşlar kurumumuza geldiği zaman onlara uygun iş alanlarını gösteriyoruz. Sonrasında işvereni yönlendiriyoruz. Gerekirse bazen biz arayabiliyoruz işvereni” ifadelerini kullandı.

İŞKUR olarak sadece iş bulmakla kalmadıklarını, işten çıkanların işsizlik maaşı uygulamasını da yaptıklarını aktaran Doğan, şöyle konuştu: “Son 4 ay aynı iş yerinde veya boşluk olmaması şartıyla son 3 yılda en az 600 gün sigorta priminiz yattıysa ve işveren sizi işten çıkarmışsa işsizlik maaşından faydalanabiliyorsunuz. İşsizlik maaşı da sizin iş yerinde almış olduğunuz maaşa göre değişiyor. Maksimum asgari ücret tutarında bir ödeme yapıyoruz. Bu da yine sizin sigortanıza göre 6, 8 ve 10 ay boyunca faydalanabiliyorsunuz.”

"Bu eğitimle iş hayatına daha hazırlıklı gireceğim"

Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü öğrencisi Damla Okçu da “Okulum bittikten sonra bu sürece gireceğim. O yüzden daha önce böyle bir şeyin simülasyonunu yaşayarak gerçek hayatta olacak şeyleri öngörmek için bu eğitime katıldım. Kendimi bu yönde çok eksik görüyorum bazen. Çok fazla stres yapıyorum. İstediğim şekilde kendimi ifade edemiyorum. Burada onları yenmek istedim. O yüzden bu eğitime katıldım” dedi.

Haber: Damla ATMACA

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.