Gümüşhane Haberleri

İzciler Cumhuriyet için yürüdü

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gerçekleştirdiği organizasyonlarla Gümüşhane’de fark oluşturmaya devam eden Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, Cumhuriyetin 101. yılını Türkiye’nin doğa harikası Örümcek Ormanları’nda kutladı. 

58 sporcunun katıldığı program Kale Koçkaya İlkokulu Müdürü Orhan Köse rehberliğinde gerçekleştirildi. Araçlarla Çıkrıkdüzü Yaylası’na çıkan İzciler, burada yağan karın keyfini çıkardılar. Çıkrıkdüzü Yaylası’ndan ormanın içine doğru yürüyüşe başlayan sporcular rengarenk ağaçların arasından 13 kilometre yürüyerek yürüyüşü sonlandırdı.

Programdan sonra açıklama yapan organizasyon sorumlusu Zehra Aygün, programın çok güzel geçtiğini, Cumhuriyetin 101. yılında böyle bir organizasyonun parçası olduğu için çok mutlu olduğunu belirterek millet olarak Cumhuriyetin değerinin çok iyi bilinmesi gerektiğini vurgulayıp programa katılan tüm sporculara teşekkür etti.

“Cumhuriyet bu milletin aynasıdır” diyen Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü başkanı Ercan Küçüköner de böyle önemli günlerin tarihten ibaret olmadığını ve bunun herkese anlatılması gerektiğini söyledi. 

Kanla sulanmış bu toprakların millet olarak kendilerine çok şey ifade ettiğini aktaran Küçüköner, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, şehadete ermiş tüm şehitlerimiz olmak üzere bu vatanı bizlere bırakan herkese çok büyük minnet duyduklarını belirterek sözlerini noktaladı. 

Kulüp bir sonraki faaliyetini 3 Kasım 2024 tarihinde Kelkit ilçesinde gerçekleştirecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.