Gümüşhane Haberleri

İzciler Ernek yaylasında 

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gerçekleştirdiği doğa ve kültürel faaliyetleriyle Gümüşhane’nin doğal güzelliklerini ve kültürel değerlerini tüm Türkiye’ye tanıtmayı amaçlayan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü, son etkinliğini şehrin doğal müzesi Ernek Yaylası’nda gerçekleştirdi. 

14 sporcunun katıldığı etkinlik Kelkit ilçesine bağlı Yeşilpınar köyünden başladı. Buradan Gültepe Köyü’ne geçen sporcular Ernek Yaylası’na giderek programı sonlandırdı.

Program sonunda açıklama yapan parkur sorumlusu Temel Kaya, parkurun yaklaşık 12 kilometre olduğunu ve katılan sporcularla birlikte güzel bir etkinlik geçirdiklerini söyledi. Ernek Yaylası’nın Gümüşhane’nin en özel yerlerinden biri olduğunu belirten Kaya, sürekli bu bölgeye geldiğini ve doğa yürüyüşü gerçekleştirdiğini, göleti, ormanı ve göl etrafındaki tesisleriyle Ernek Yaylası’nın doğa yürüyüşü için çok güzel bir yer olduğunu aktardı.

Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü başkanı Ercan Küçüköner ise etkinliğe katılan sporculara teşekkür ederek kulüp olarak amaçlarının Gümüşhane'nin her noktasındaki güzellikleri yerinde görerek sonbaharın sanata dönüştüğü doğada sporcuların zihinsel, ruhsal ve bedensel yönden rahatlamalarını sağlamak olduğunu belirtti.

Yapacakları etkinliklerle Gümüşhane’deki izci, dağcı ve doğaseverleri tabiatla buluşturmaya devam edeceklerini aktaran Küçüköner, bir sonraki etkinliklerini 22 Ekim’de Şiran ilçesinde gerçekleştireceklerini belirterek doğaseverleri programa davet etti. 
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.