Gümüşhane Haberleri

Jandarma kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşları kurtardı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri AFAD ve İl Özel İdaresi’nin gayretli ve aralıksız çalışmaları sonucunda yollarda mahsur kalan vatandaşları kurtardı.

Yüksek kesimlerde ve özellikle sahile yakın kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığı ile Jandarma İhbar Hattına gelen yardım talepleri doğrultusunda Merkez ilçesi Dumanlı köyü Gümişki Yaylası'ndan H.V. isimli vatandaşın cami mevkiinde kar yağışı nedeniyle araçta 3 kişi olarak, Kürtün Yeşilköy Köyü Çıkrıkdüzü Yaylası mevkiinden N.K. isimli şahıs aracı ile yaylaya çıkarken kar nedeniyle 4 kişi olarak, İstanbul'dan arayan D.D isimli şahıs Kürtün ilçesi Yeşilköy köyü Çıkrıkdüzü Yaylası ilerisinde bulunan Masur Obası'nda, kalp hastası annesi, hasta abisi ve ablalarının kar nedeniyle 4 kişi olarak mahsur kaldıklarını, Kürtün Kadırga Yaylası'ndan Ö.E. isimli şahıs ise yayla girişinde aracı ile kara saplandığını beyan etti.

Jandarma İhbar Hattına gelen yardım talepleri üzerine vakit kaybetmeden harekete geçen Jandarma ekipleri ile AFAD ve İl Özel İdare’nin gayretli ve aralıksız çalışmaları neticesinde kar yağışı nedeniyle yolda mahsur kalan vatandaşları kurtardı.


 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.