Gümüşhane Haberleri

Kelkit Modern Hayvan Pazarı Hızla Yükseliyor

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaklaşık 1,5 milyon lira mal olacak olan ve bölgenin sayılı pazarları arasına girecek modern hayvan pazarında çalışmalar devam ediyor.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde yaklaşık 1,5 milyon lira mal olacak olan ve bölgenin sayılı pazarları arasına girecek modern hayvan pazarında çalışmalar devam ediyor.

Belediye Başkanı Muammer Duran, beraberinde Belediye Meclis üyeleri Yusuf Ayvazoğlu ve Muzaffer Fettahoğlu ile birlikte Cumhuriyet Mahallesi Sazlar mevkiinde ki Modern Hayvan Pazarı inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Firma yetkilisi Talip Durakoğlu’ndan projenin aşamaları hakkında detaylı bilgi alan Başkan Duran ve beraberindeki heyet, inşaatın 2013 yılında bitirilmesi için Durakoğlu’ndan söz aldı.

İncelemelerin ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Muammer Duran, hayvancılık bölgesi olan ilçenin günümüzün koşullarına uygun bir hayvan pazarına ihtiyacı olduğunu belirterek, “İlçemiz için büyük önem arz eden hayvan pazarı projesini hazırlatırken hem günümüzü hem de geleceği hesap ederek en ince ayrıntıya kadar her şeyi düşünmeye çalıştık. Tüm bu çalışmaların sonucu hedefimiz bu tür projelerle ilçemizi cazibe merkezi haline getirmektir.” dedi.

TESİS HAKKINDA:

Kelkit Modern Hayvan Pazarında, tam kapalı alanlar, hayvan konaklama oteli binası, kafeterya binası, idare binası, 500 bağlı, 300 serbest olmak üzere toplam 800 büyükbaş hayvan kapasiteli padok, 300 küçükbaş hayvan kapasiteli padok, güvenlik noktaları, 7 adet büyükbaş hayvan indirme-bindirme rampası, 4 adet küçükbaş hayvan indirme-bindirme rampası, dezenfekte havuzları, otopark, yaya yolları, araç yolları, fosseptik çukuru ve yeşil alan yer alıyor. Bölgenin en modern ve en büyük hayvan pazarı olacak olan tesis bitirildiğinde yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacak.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.