Gümüşhane Haberleri

Kelkitli Kadınlar SODES’le Piknik Yaptı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Kelkit Belediyesi’nin SODES kapsamında yürüttüğü “Kadın Emeği Ekmeğe Dönüşüyor” projesi kapsamında kursiyer kadınlara piknik ve gezi düzenlendi.

Kelkit Belediyesi’nin SODES kapsamında yürüttüğü “Kadın Emeği Ekmeğe Dönüşüyor” projesi kapsamında kursiyer kadınlara piknik ve gezi düzenlendi.

Piknik ve gezi programına 30 kursiyerimiz, proje koordinatörü Gülçin Şahin ile eğitimciler Necati Kocaman, Ayşe Yılmaz katıldı. Katılımcılar Erzincan Terzi Baba Türbesi ile Ekşi Su Mesire alanında piknik yaparak stres attı.

Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, kadınların sosyalleşmelerine her zaman destek olacaklarını belirterek, “Kurslarla kadınlara, daha iyi anne ve topluma katkı sağlayan bireyler olmaları noktasında yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kurslar birer araç. Kadınlar burada el emeği ve göz nurlarını döküyor. Onlara pazar sunup el emeklerinin kazanca dönüşmesi için de destek oluyoruz.” dedi.

Proje Koordinatörü Gülçin Şahin ise kursların kadınların stresten uzaklaşmasını da sağladığını belirterek, “Kadınlar burada bir arada kermes düzenliyor ve birbirinin yardımına koşuyor. Ayrıca merkeze gelen kadınların daha mutlu ve huzurlu şekilde evlerine dönüyor.” diye konuştu.

Toplam 87 bin liralık proje ile sosyal yardımlaşmadan yararlanan 30 yaş üzerindeki 30 kadın aşçılık ve ahşap boyama eğitimi aldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.