Gümüşhane Haberleri

Kelkit’te Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü için 2 ayrı program

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Çanakkale Zaferinin 101.yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle öğrenciler öğlen yemeğinde Çanakkale menüsü yerken, akşam saatlerinde de kadınlara özel program düzenlendi.

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde Çanakkale Zaferinin 101.yıldönümü ve Şehitler Günü nedeniyle öğrenciler öğlen yemeğinde Çanakkale menüsü yerken, akşam saatlerinde de kadınlara özel program düzenlendi.

İlk program Yaşar ve İrfani Doğan Mesleki Teknik Anadolu Lisesi tarafından 18 öğrencilere okul yemekhanesinde, öğlen menüsünde üzüm hoşafı ve kuru ekmek verildi.

Okul yurdunda kalan öğrencilere öğle yemeğinde Türk askerlerinin o günün şartlarında yedikleri yemekler dağıtıldı. Okul Müdürü Yılmaz Çakıcı, “Amacımız o günkü ruhu yaşatmaktı. Masalara bakarsanız tuz ve baharat gibi detaylar da yok. O günkü ruhta insanlar açtı ama bedenleri dimdik ayaktaydı. O gün yaşanan mücadelenin anısına şehitlerimize olan şükran borcumuzu ödemek için bir gün onlar gibi aç kalalım ve o duyguyu yaşayalım istedik. Öğrenciler bu düşünceye destek verdi” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının talebi ile böyle bir organizasyon gerçekleştirdiklerini kaydeden Çakıcı, “Eğiticiler olarak bizlerde öğrencilerle öğlen yemeğimizi üzüm hoşafı ve üç dilim ekmekle sembolik te olsa yapmış olduk. Öğrencilerimize Çanakkale ruhunu bir nebzede olsa yaşatmak istedik” diye konuştu.

KADINLARA ÖZEL ÇANAKKALE PROGRAMI

İlçede kadınlara özel Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü programı ise Belediye Kültür Salonunda İlçe Müftülüğü tarafından gerçekleştirildi.

Kadın kursiyerler tarafından düzenlenen programa ilçe Müftüsü Selim Şahin ve çok sayıda kadın katıldı.

Şehitlerin ruhuna fatiha okunarak başlanan programda konuşan İlçe Müftüsü Selim Şahin, Çanakkale ruhunun önemine değinerek’, “Çanakkale sadece Türk askerinin zaferi değil vefakar, metanetli Türk kadınlarının zaferidir. Çanakkale’de binlerce evladını kaybeden Türk kadınlarının “vatan sağ olsun” diyerek ikinci üçüncü evlatlarını hiç tereddüt etmeden ölüme, şahadete gönderenlerindir. Sizlerde çocuklarınıza Çanakkale zaferinin önemini lütfen anlatın” dedi.

Program Kur’an-ı Kerim okunması, ilahilerin seslendirilmesi ve 4-6 yaş arası miniklerin şiir okumasının ardından sona erdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.