Gümüşhane Haberleri

Kelkit’te süreç odaklı ölçme sistemi toplantısı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde düzenlenen toplantıda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında hayata geçirilen "süreç odaklı ölçme" sistemi anlatıldı.

İl Millî Eğitim Müdürü Şener Doğan, Kelkit ilçesinde görev yapan tüm okul ve kurum müdürleriyle gerçekleştirdiği toplantıda eğitime yönelik önemli değişikliği duyurdu. 

Toplantıda konuşan Doğan, Bakanlığın okul öncesi, 1, 5, hazırlık ve 9. sınıflarda uygulamaya başladığı yeni "beceri temelli" müfredatla birlikte, geleneksel "sonuç odaklı ölçme" sisteminin yerini "süreç odaklı ölçme" sistemine bıraktığını belirtti. 

Bu yeni yaklaşımın öğrencilerin sadece sınav sonuçlarına göre değil ders süreçlerinde gösterdikleri performans, gelişim ve katılımın detaylı bir şekilde izlenmesine olanak tanıyacağını kaydeden Doğan, öğretmenlerin artık tanılayıcı, biçimlendirici ve düzey belirleyici değerlendirme yöntemleriyle öğrencilerin bilgi ve becerilerini daha kapsamlı bir şekilde takip edebileceğini ifade etti. 

"Süreç odaklı ölçme" sayesinde öğrencilere sınıf içinde anlık ve geri bildirimler verilerek, öğrenme sürecinin sürekli olarak iyileştirileceğini vurgulayan ve yeni sistemin uygulama adımlarına dair rehber niteliğindeki kitapların öğretmenlere sunulduğunu belirten Doğan, öğretmenlerin ders öncesinde öğrencilerin geçmiş öğrenmelerini değerlendirmek için çeşitli araçlarla ön değerlendirmeler yapacaklarını da sözlerine ekledi. 

Öğrencilerin gelişim süreçlerinin sistematik bir şekilde izlenmesi ve bu süreçte öğrencilere rehberlik edilmesinin modelin en önemli unsurları arasında yer aldığını ifade eden Doğan, toplantının sonunda eğitime verdikleri katkılardan dolayı tüm müdürlere teşekkür ederek, yeni ölçme sisteminin öğrenci gelişimine katkı sağlayacağını ve öğretmen-veli işbirliğiyle eğitimin kalitesini artıracağını vurguladı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.