Gümüşhane Haberleri

Kent Ormanı’nda izci ve doğa kampı yapıldı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Geçtiğimiz günlerde yolu asfaltla kaplanan Kent Ormanı, Gümüşhane İzcilik, Doğa, Spor Kulübü’nün organizasyonunda bu yıl ikincisi düzenlenen “Geleneksel Kent Ormanı İzci Doğa Kampına ev sahipliği yaptı.

Geleneksel olarak gerçekleştirilen ve 20 sporcunun katıldığı kamp, kültürel ve doğa etkinliklerine ev sahipliği yaptı. 2 gün süren kampta gündüz bol bol yürüyüş yaparak çam ormanı içerisinde ciğerlerini bol bol oksijenle dolduran ve doğanın tadını çıkaran sporcular, akşam da kurulan platformda açık havada sinema izledi.

Programdan sonra açıklama yapan Gümüşhane İzcilik Doğa Spor Kulübü başkanı Ercan Küçüköner, kampın çok faydalı geçtiğini belirterek katılan sporculara teşekkür etti. 

Bu tür etkinliklerin şehrin doğal hayatına ve turizm potansiyeline katkı sağladığını belirten Küçüköner, kamp kavramının Gümüşhane’de çok bilinmediğini, kamp etkinliklerini daha da sıklaştıracaklarını ve Gümüşhane halkını yeni bir yaşam şekliyle tanıştırmak istediklerini söyledi. 

Gümüşhane’de kamp süreçlerinin ilk defa geleneksel hale getirildiğini aktaran Küçüköner, kamplara katılan kişilerin sayısında da önemli bir artış olduğunu sözlerine ekledi.

Organizasyona katılan Gümüşhane Kitap Kulübü Başkanı Ali Kömürcü ise kampın çok güzel geçtiğini ve doğal hayatta yaşamanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek kültürel, sanatsal ve doğa etkinliklerine destek vermeye devam edeceklerini aktarıp organizasyonu düzenleyenlere teşekkür etti. 

“Yaşam şekli insanın geleceğini oluşturur” diyen kamp organizasyonunu sorumlusu Zeynel Gündüz de Gümüşhane İzcilik, Doğa, Spor Kulübü’nün en etkili faaliyetlerinden birine imza attıklarını belirtti. 

Kampın geleneksel hale gelmesinde kulüp başkanı Ercan Küçüköner’in rolünün büyük olduğunun altını çizen Gündüz, etkinliklere hız kesmeden devam edeceklerini aktardı. “Çok yakınımızda muhteşem güzellikler var ancak çoğumuzun haberi yok” ifadelerini kullanan Gündüz, Gümüşhane Kent Ormanı’nın bir doğa harikası olduğunu aktararak sözlerini noktaladı.

Gümüşhane İzlik, Doğa, Spor Kulübü bir sonraki faaliyetini 14 Eylül’de Köse ilçesinde gerçekleştirecek.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.