Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasında (GTSO) Tarım ve Orman İl Müdürlüğü uzmanları tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarında ki devlet desteklerini anlatıldı.
GTSO Toplantı Salonunda gerçekleşen ve Kırsal Kalkınma Yatırımlarında ki devlet destekleri, hibe oranları ve yatırım konuları hakkında katılımcıların bilgilendirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan GTSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Akçay, geçmiş dönemlerde üreticiye en büyük katkıyı kırsal kalkınma yatırımları ve verilen teşviklerin sağladığını ifade etti.
“TARIMSAL DESTEK VE HİBELER ŞEHRİMİZ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Gümüşhane’de faaliyet gösteren birçok gıda işletmesi ve tarımsal ürünler üzerine hizmet veren işletmelerin birçoğunun bu gün ki seviyeye gelmelerinde Kırsal Kalkınma Yatırımları ve verilen teşviklerin çok büyük rolü olduğunu yakından bildiğini belirten Başkan Akçay, “Şehrimiz bulunduğu coğrafi konum bakımından zor bir coğrafyada yer alıyor. En önemli geçim kaynaklarımızdan bir tanesi yürüttüğümüz tarımsal faaliyetler ve bu faaliyetler sonucunda ürettiğimiz tarımsal ürünler. Devletimiz tarafından birçok sektörde kalkınma amaçlı teşvikler veriliyor. Ancak şehrimizin üretim profiline baktığımızda bizler için en verimli teşvikler Kırsal Kalkınma teşvikleri. Şahsım olarak şehrimizin (TKDK)Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından direkt destek kapsamındaki iller arasına alınması ve IPARD ofisinin şehrimize açılması için çok büyük mücadele verdim ve vermeye de devam ediyorum. Çünkü kırsal kalkınma ve üretim olmadan, direkt sanayi üretimine geçemezsiniz. Sanayi için ilk olarak hammaddeyi temin edebilmelisiniz. Bu açıdan Tarım ve Orman Bakanlığımız aracılığıyla verilen ve birazdan uzmanlarımız tarafından anlatılacak olan teşviklerin çok önemli fırsatlar içerdiğini düşünüyor, 30 Eylül 2019 tarihinin destekten faydalanmak isteyenler için son müracaat tarihi olduğunu hatırlatarak toplantının hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Ziraat Yüksek Mühendisi Selçuk Övez, Bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Su ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Soğuk hava deposu, Çelik silo, Hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, Yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, Yenilenebilir enerji üretim tesisleri, Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar, Kırsal turizm yatırımları, Çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, El sanatları ve katma değerli ürünler, Bilişim sistemleri ve eğitimi yatırımları hakkında ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.
Övez konuşmasında tarımsal konularda yeni yatırım yapmak isteyenler ile mevcut yatırımlarını geliştirmek ve hibe desteğinden yararlanmak isteyen yatırımcıların uygulama rehberine uygun olarak hazırlayacakları projelerin veri girişlerini en geç 30 Eylül 2019 tarihine kadar www.tarimorman.gov.tr adresinden başvurularını gerçekleştirmeleri gerektiğini belirterek, katılımcılara destek kalemleri hakkında sunum gerçekleştirdi. Toplantı soru cevap şeklinde son buldu.
Nur Banu Kaya 5 Yıl Önce
Slm..Bu destekleri bilen kişiler bilen kişilere anlatmış..Bilmeyen Halka anlatılması için her kesimden insan da çağrılsaymış ne iyi olacakmış..Kamu Kurum Kuruluşları,STK'lar,Özel Sektörden Gençlerden her kesime anlatılmalı ve davet edilmelidir.