Gümüşhane Haberleri

Koç: Engel değil, destek olun

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi Öğrencileri Sosyal Yardımlaşma Topluluğu (GÜSOSYAL) Kurucu Başkanı Ramazan Koç, 8 yılı aşkın süredir onlarca proje yapmış bir ekip olarak projelerine engel olunmasını değil destek olunmasını istediklerini söyledi.

Gümüşhane Taraftarlar Derneği bünyesinde faaliyet gösteren GÜSOSYAL kurucu başkanı Koç, 2014 yılından beri gerçekleştirdikleri birçok sosyal farkındalık projeleriyle çok sayıda başarılı organizasyonlarla hem Gümüşhane’nin hem şehrin takımının hem gençlerin gelişimine katkıda bulunduklarını hem de insanların yüreğine dokunduklarını hatırlattı.

“Gümüşhane'de çifte standart ile karşılaşıyoruz”

Tüm bu projeleri gerçekleştirirken tek gayelerinin insanlara hizmet etmek olduğunu belirterek bugün gelinen noktada Gümüşhane'de çifte standart ile karşılaştıklarını ifade eden Koç, “Ekim aylarında 2 program düzenledik. Birisi Gümüşhane Sevgi Evi diğeri Kale köy okuluna yönelikti. Köy okuluna ilk programda 50’ye yakın soru bankası ve kitap yardımı yapıp palyaço eşliğinde eğlence düzenledik. Sevgi Evi'nde ise palyaço eşliğinde doğum günü kutlaması yaptık. Önceki yıllarda olduğu gibi programları yaptıktan çocukların olmadığı fotoğrafları yani sadece ekibimizin olduğu fotoğrafları yerel medya ve sosyal medyada paylaşarak tanıtım yapıyoruz. Bilindiği üzere sivil toplum kuruluşları ne kadar destekçi bağışçı alırsa o kadar da daha fazla sosyal sorumluluk projesi yapabilir. Doğal olarak da yaptığımız projelerin haberini yaptırmak doğal bir eylemdir. 2 programı yaptıktan sonra Milli Eğitim fotoğraf ve haber paylaşımı yasağı getirdi, Sevgi Evi yönetimi ise arayarak fotoğrafların kaldırılmasını istedi. Fotoğrafların hiçbirinde çocuklar olmadığı halde neden bu yasak geldi?” dedi.

“Bizler bu şehrin gençleri olarak kendi şehrimizde bu ayrımcılığa maruz kalmaktan yorulduk”

Mademki bir yasak varsa bu yasağın neden tüm STK’lara, topluluklara uygulanmadığını sorgulayan Koç, “Sosyal medyada farklı toplulukların sivil toplum kuruluşların köy okulları ve sevgi evinde yaptıkları programların birçok fotoğrafları var. Üstelik çocuklarında dahil olduğu fotoğraflar bunlar. Sivil toplum kuruluşları siyaset egemenliğinde mi faaliyet gösteriyor? Neden yapacağımız her programda organizasyonda prosedürler önümüze konuyor? Hangisinin kitap toplayıp vermek için makbuzu, valilik izni veya resmiyeti mevcut? Bizim isteğimiz herkes sosyal sorumluluk projesi üretsin, herkes eşit koşulda proje yapsın. Bu ayrımcılık sebebi nedir merak ediyoruz. Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Topluluğu Gümüşhane Taraftarlar Derneği üniversite ve organizasyon birimi olarak bizler artık proje organizasyon yapmaktan çekinip engellenir hale geldik. Bizler bu şehrin gençleri olarak kendi şehrimizde bu ayrımcılığa maruz kalmaktan yorulduk. Şehrin değerlerine bizlerden başka kimsenin sahip çıkmadığı gibi destek olunacağı yerde köstek olunmasını doğru bulmuyoruz. Üniversite rektöründen birim başkanları tarafından 1 yılı aşkın süredir defalarca randevu talep ettiğimiz halde ne dönüş yapıldı ne de randevu verildi. Taraftarlarımızın da aynı şekilde ne mahkemeleri bitti ne de cezaları İle ilgili bir gelişme oldu. Biz kimiz ne için emek veriyoruz! Tüm bu yaşananları Gümüşhane kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.