Valilik Toplantı Salonunda Devlet Su İşleri (DSİ) 22.Bölge Müdürü Fatih Kişi’nin sunumunun ardından söz alan Kesler, “Göreve geldiğimizde itibaren 5 yıllık süre içerisinde bu konuyu herkese arz ettik. Bu konuyla alakalı 5 yılda bir arpa boyu yol ilerleyemedik. Kelkit’te onlarca baraj yapıldı ama su ihtiyacını Köse Barajından karşılıyor. Köse halkı bu konudan şikayetçi” dedi.
Kesler’in sorusu üzerine DSİ Bölge Müdürü Kişi, “Üç yıldır bu bölgede çalışıyorum. Özellikle barajlar şubesine bakıyordum. Daha önce birkaç kez sayın başkanımızı ziyaret ettik. Aslında barajımız normalde topoğrafyası anlamında daha önce bunlar öngörülen değerler. Yaklaşık 400 litreye yakın bir kaçak vardı. Genel müdürlük ve bölge müdürlüğümüzün yaptığı çalışmalar neticesinde kaçak miktarı 200 litreye kadar düştü. Başkanımın takibi ve ısrarlı yaklaşımı neticesinde projesini yeniden ihale ettik. 6 aydır uzman jeoteknik ekip burayı çalışıyor, tekrar konuyu inceliyor. Burada tekrar bir enjeksiyona ihtiyaç olup olmadığı, varsa da yönteminin nasıl olacağıyla alakalı bir proje hazırlayıp bize verecek. Proje süreci devam ediyor. Ortaya tekrar yeniden enjeksiyon yapılması hususu ortaya çıkarsa yatırıma alıp ya kendi imkanlarımızla yada yine firma aracılığıyla enjeksiyon işlemlerini gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
SALYAZILI 11 Ay Önce
Bu barajın olduğu ve su tuttuğu geniş alanın maden yatağı olduğu ve ciddi miktarda; altın, gümüş, bakır, kurşun rezervinin olduğu ve bu hususun akademisyenlerce ve devletçe bilinmesine, fizibilite raporları olmasına rağmen bu rezervler göz ardı edilerek suların altında kaldığı ve bu baraj vadisinin popülist politika ve siyasi mülahazalarla baraj yapıldığı doğru mudur?