Karasal iklimin hüküm sürdüğü Gümüşhane’de son yıllarda artan seracılık faaliyetleri meyvelerini vermeye başladı.
Merkeze bağlı Gümüşkaya köyünde meraklı köylüler tarafından yapılan serada yaz başında dikilen organik domates ve yeşil biberler ilk meyvelerini verdi.
Kent merkezinde bulunan “Bizim Şarküteri” adlı marketin raflarında yerini alan organik domates, rengi, içi, kokusu ve eşsiz lezzeti ile 2 TL’den satışa sunuldu.
İşletme sahiplerinden Mesut Çiçek, kendi seralarında ürettikleri domatesleri vatandaşların hizmetine sunduklarını belirterek, halk pazarında ve manavlarda satılan domates fiyatına yerli domatesi sattıklarını ifade etti.
Domatesin yanısıra yeşil biber de ürettiklerini kaydeden Çiçek, sebzelerin ilaçsız olmaları nedeniyle dayanıklılıklarının az olduğunu ve satışların da iyi gittiğini sözlerine ekledi.
Merkeze bağlı Gümüşkaya köyünde meraklı köylüler tarafından yapılan serada yaz başında dikilen organik domates ve yeşil biberler ilk meyvelerini verdi.
Kent merkezinde bulunan “Bizim Şarküteri” adlı marketin raflarında yerini alan organik domates, rengi, içi, kokusu ve eşsiz lezzeti ile 2 TL’den satışa sunuldu.
İşletme sahiplerinden Mesut Çiçek, kendi seralarında ürettikleri domatesleri vatandaşların hizmetine sunduklarını belirterek, halk pazarında ve manavlarda satılan domates fiyatına yerli domatesi sattıklarını ifade etti.
Domatesin yanısıra yeşil biber de ürettiklerini kaydeden Çiçek, sebzelerin ilaçsız olmaları nedeniyle dayanıklılıklarının az olduğunu ve satışların da iyi gittiğini sözlerine ekledi.