Gümüşhane Haberleri

Kuşakkaya 48 Yaşında

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de günlük olarak yayımlanan Kuşakkaya Gazetesi, 48. yaş günün kutladı.

Gümüşhane’de günlük olarak yayımlanan Kuşakkaya Gazetesi, 48. yaş günün kutladı.

Bugün ki manşetini “Çınar 48 Yaşında” haberi ile kendisine ayıran gazete, Türk basın hayatına 48 yıl önce 20 Haziran 1967 tarihinde Zühtü Çetinkaya ve Turan Tuğlu'yla birlikte atılmıştı.

48 yıl önce "Ülkümüz; kıvançta ve tasada el ele, gönül gönüle mutlu bir Gümüşhane, mutlu bir Türkiye'dir" ilkesiyle yola çıkan Kuşakkaya Gazetesi sahibi Turan Tuğlu, “Adını Gümüşhane'deki yüksek bir tepeden alan Kuşakkaya Gazetesi 48. yılını başını dik olarak doldurmuş bulunuyor. 20 Haziran 1967 tarihinde, Kuşakkaya'yı birlikte kurduğumuz Zühtü Çetinkaya'yı ve bugün aramızda olmayan yazar ve fikir adamlarımızı rahmetle anıyoruz. Kurumları içinde çalışan insanlar yüceltir. Haftalık olarak başladığımız yayınlarımız bugün çok geniş bir yazı ailesiyle haftada 6 gün boyunca okurlarımızla buluşuyor. Kuşakkaya'nın bu hale gelmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımızı gönülden kutluyorum. Kuşakkaya Gazetesi 47 yılını hem başı dik, hem de Cumhuriyetin ilkelerinin yılmaz savunuculuğunu yapmış olmanın gururuyla doldurmuştur" dedi.

Gazetenin Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sezai Köprülü ise Anadolu basını içinde saygın bir yer edinmiş olan Kuşakkaya Gazetesinin yalnızca Gümüşhane'nin meselelerini gündeme getirmekle kalmadığını, kültürel hayata da önemli katkılarda bulunduğunu söyledi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.