Gümüşhane Haberleri

KÜSİ Ziyaretleri devam ediyor

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında Gümüşhane sanayisi ile ortak proje yazma ve laboratuvar kullanımı gibi işbirliklerinin yapılabilmesi hakkında görüşmeler yapmak üzere Şiran ilçesine ziyaret gerçekleştirildi. 

Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) kapsamında Gümüşhane sanayisi ile ortak proje yazma ve laboratuvar kullanımı gibi işbirliklerinin yapılabilmesi hakkında görüşmeler yapmak üzere Şiran ilçesine ziyaret gerçekleştirildi. 

Yapılan ziyarete KÜSİ Gümüşhane İl Temsilcisi Doç. Dr. İlhan Çelik, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hakan Topaç ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personeli Yüksel Sargınalp katıldı. 

Şiran Belediyesi ve ilçede farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar ile gerçekleştirilen görüşmelerde, Rektör Prof.Dr. Halil İbrahim Zeybek’in üniversite-sanayi arasında yapılacak bütün çalışmalarda ve sanayicilerin gereksinim duyduğu analiz hizmetlerinde mevzuat çerçevesinde Gümüşhane Üniversitesi’nin mevcut imkânlarından yararlanılmasının önemi hakkındaki görüşleri aktarıldı. 

Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak’a yapılan ziyarette KÜSİ’nin amacı ve kapsamı hakkında bilgi verildi. Rektör Zeybek ve üniversitenin mevcut yönetiminin şehrin bütünüyle olan samimi ve pozitif ilişkilerinden dolayı memnun olduklarını dile getiren Altıparmak, “Şiran ilçemizde hayvancılık, tarım ve gıda sektörünün lokomotif sektör olması için çaba sarf ediyoruz. Hayvancılık ve tarımla ilgili yatırım yapmak isteyen girişimcilerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya ve yol göstermeye çalışıyoruz. Bununla birlikte devletimizin bu kapsamdaki desteklerinin de artması için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. 

Şiran ilçesinde yaklaşık 4 yıldır strafor üretimi yapan Tunapor Strafor Fabrikasına yapılan ziyarette ise firmanın ortaklarından Mehmet Kara ile görüşüldü. Kuruldukları günden itibaren hem Şiran ilçesine hem de bölgeye hizmet verdiklerini belirten Kara, hem üniversite hem de Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün yapmış olduğu bu ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını ve bu ziyareti önemsediklerini dile getirdi. Kara, “Kapasite yönünden fabrikamızda hiçbir sıkıntımız yok. Ancak malumunuzdur ki, son zamanlarda ülke olarak yaşamakta olduğumuz sıkıntılar nedeniyle hammadde temini konusunda güçlüklerle karşılaşıyoruz. Bu kapsamda hem hammadde açsından dışa bağımlılığımızı azaltacak hem de tamamen milli ve yerli olan bir yalıtım ürünü elde etmek için çalışmalar yaptık ve bu ürünü elde etmeyi başardık. Şuan bu ürünümüzün patent işlemleri devam ediyor. Bizim devletimizden isteğimiz, dışa bağımlılığı azaltacak projeler gerçekleştiren firmalarımızın ve yerli/milli ürünlerimizin özellikle devlet ihalelerinde teşvik edilmesidir” dedi. 

KÜSİ il temsilcisi Doç. Dr. İlhan Çelik ise yalıtım konusunda üniversite bünyesindeki özellikle İnşaat Mühendisliği bölümündeki akademisyenlerle Tunapor firmasının sanayi odaklı proje gerçekleştirebilecek olanakların fazlasıyla mevcut olduğunu belirtti. Çelik, en kısa sürede ilgili akademisyenlerle ne tür bir proje üzerinde çalışılabileceğiyle ilgili görüşme yapılarak firmayı yerinde ziyaret edeceklerini dile getirdi. 

Yapılan ziyaretler kapsamında Şiran ilçesinde faaliyet gösteren Fatih Sultan Pestil firması Genel Müdürü ve Gümüşhane Pestil Köme Üreticileri Birliği Derneği Başkanlığı görevini de yürüten Abdülbaki Kara ile görüşme yapıldı. Kara, Gümüşhane ili genelinde 28 adet işletmenin pestil/köme üreticisi olarak faaliyet gösterdiğini ve köme ihracatının arzu edilen seviyelere getirilebilmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Pestil/köme üreticilerinin analiz ihtiyaçlarının Gümüşhane Üniversitesi laboratuvarlarında yapılabilmesine önem verdiklerini dile getiren Kara, bu konudaki görüşmelerinin artarak devam edeceğini söyledi. 

Gümüşhane Üniversitesi olarak ilin büyüyüp, gelişmesine önem verdiklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek ise “Üniversite olarak Gümüşhane ilimizin sanayisine önem veriyoruz. Bir ilin ilerlemesinde dönüştürücü bir role sahip olan kurumlardan birisi olarak üniversite ile sanayi işbirliğinin sağlamasının katma değer yarattığının bilincindeyiz. Bu amaçla Gümüşhane Üniversite olarak sanayi ile her zaman işbirliği içinde olmaya gayret gösteriyoruz. KÜSİ yetkililerimiz de Gümüşhane sanayimizin rekabet gücü ve yenilikçi ürünler üretebilen, yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulması adına çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Daha öncesinde de Gümüşhane Pestil Köme Üreticileri Birliği Derneği Başkanı Sayın Abdülbaki Kara ile pestil/köme analizlerinin üniversitemizde yapılamasına dair bir anlaşma yapmıştık. Böylelikle gerekli çalışmalar ve analizler üniversitemiz laboratuvarlarında yapılmaya başlandı. Bundan sonraki proje ve çalışmalarda da bu kalkınmanın öncüsü olmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.