Gümüşhane Haberleri

Milletvekili Aydın, Çankaya Köşkünde

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Kadına Yönelik Şiddete karşı bildirgeyi imzalatmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün makamına çıktı.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Doç.Dr. Kemalettin Aydın, Kadına Yönelik Şiddete karşı bildirgeyi imzalatmak üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün makamına çıktı.

Beraberinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Kadın Erkek Fırsat Eşiliği Komisyonu Başkanı Azize Sibel Gönül’le birlikte üyesi olduğu komisyon tarafından hazırlanan kadına yönelik şiddete  erkekler olarak karşı olduklarını ifade eden  bildirgeyi Cumhurbaşkanı Gül’e sunarak imzalattı.

Çankaya Köşkünde gerçekleşen ziyaretle ilgili bilgi veren Aydın, bildirgeyi ilk olarak TBMM Başkanı Sayın Cemil Çicek’e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Partinin tüm erkek milletvekillerine imzalattıklarını hatırlattı.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olarak projenin sağlam temeller ile inşa edilerek yazılı bir metinden öte sosyal bir olgunun oluşmasına vesile olması için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Aydın, “Ülkemizde Kadına Yönelik Şiddete karşı yeni kanuni düzenlemeler ile birlikte büyük önlemler alındı ancak kanunlar tek başına bu sorunu ortadan kalkması için yeterli değil, toplumsal bilinçlenme de son derece önemli. Sayın Cumhurbaşkanımızın kadına yönelik şiddette erkekler olarak karşı olduklarının ifade edildiği bildiriye ve projeye göstermiş olduğu hassasiyet ve ilgi nedeniyle şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Aydın’ın TBMM Başkanı, Başbakan ve son olarak Cumhurbaşkanına imzalattığı bildirgede şu ifadelere yer veriliyor:

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü'nde biz erkekler olarak kadına yönelik her türlü şiddetin, acı ve ızdırap veren, yaşam hakkını tehdit eden, temel bir insan hakkı ihlali olduğuna, toplumu derinden yaralayıp zayıflattığına, aile birliğini zedeleyip anne ve çocuk sağlığını bozan son derece önemli bir halk sağlığı sorunu olduğuna, kadına yönelik şiddetin katı töre, gelenek gibi hiçbir gerekçeyle asla meşrulaştırılamayacağına inanıyoruz. Hayat arkadaşlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, geleceğimizi emanet ettiğimiz evlatlarımız, kadınlar bu toplumun yarısını oluşturan erkeklerle aynı haklara sahip bireylerdir. Bu nedenle kadına yönelik şiddete ortak olmayacağız, seyirci kalmayacağız. Kadına yönelik şiddete son vermek için el ele verelim. Kadına karşı şiddetle mücadelede erkekler olarak üzerimize düşen görevi yapmak üzere. KARARLIYIZ, BİZ DE VARIZ…





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.