Gümüşhane Haberleri

Milletvekillerinden GTSO’ya ziyaret

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, beraberindeki heyetle Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını (GTSO) ziyaret ederek sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş, beraberindeki heyetle Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasını (GTSO) ziyaret ederek sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Emin Erdoğdu, İl Genel Meclisi üyeleri ve AK Parti Gümüşhane İl yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyetle birlikte GTSO’yu ziyaret eden Milletvekillerine GTSO Başkanı İsmail Akçay tarafından meslek komitesi toplantıları sonucunda ortaya çıkan talepler aktarıldı.

Gümüşhane iş dünyasının merkezi olan Ticaret ve Sanayi Odasında misafirlerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Akçay, merkezi hükümet tarafından Gümüşhane Üniversitesi, DSİ yatırımları, Karayolları yatırımları başta olmak üzere Gümüşhane’ye çok önemli yatırımların yapıldığını belirterek, “Gümüşhane Milletvekillerimiz Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş’a ilimize ve bölgemize vermiş olduğu güzel hizmetleri için teşekkür ediyorum. Kendilerine her istediğimizde ulaştık kendilerinin göstermiş olduğu olgunluk içerisinde taleplerimizi kendilerine ilettik ve bu taleplerimizin yerine getirilmesi içinde hep birlikte çalıştık” dedi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül ve Cihan Pektaş ise Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odasının Gümüşhane’ye hizmet etmek için sürekli koşan bir kurum olduğunu ifade ederek, her zaman olduğu gibi Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası tarafından dile getirilen taleplerin yerine getirilmesi için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini ifade etti.

Meslek komitesi toplantıları sonucunda ortaya çıkan taleplerle ilgili Başkan Akçay’ın heyete sunduğu dosyadaki maddeler şöyle:

1- 2.Bölge kapsamında değerlendirilen Organize Sanayi bölgemizde parsel tahsis bedeli maliyetin %40 oranında olmasının ilimiz için çok olduğunu düşünüyoruz. Bu bedel kaldırılmalı. Gümüşhane Organize Sanayi bölgemizde en son arsa tahsisi ise 11 Ocak 2017 yılında yapılmış ve son üç yıldır hiçbir arsa tahsisi yapılmamıştır.

2- İlimizde uygulanan teşvikler beklentileri karşılamadı. Verilen teşvikler neticesinde istihdam da ve üretimde beklenen bir artış olmadı. 2019 yılına baktığımızda geçmiş yıla oranla hem nüfusumuzun hem de istihdam sayımızın azaldığını görüyoruz. Kurumları ve kuralları çok olan bu teşviklerin ilimize pek bir faydası olmadı. Bölgede zor şartlar altında üretim yapan yatırımcıyı ve üreticiyi cesaretlendirecek ve heyecanlandıracak yeni teşvikler istiyoruz.

3- Torul ve Kürtün ilçelerimiz için doğalgaz acil ihtiyaç olmuştur. Doğalgaz dağıtım şartnamesi ülkemiz gerçekleri de düşünülerek yeniden düzenlenmeli.

4- İşçi işveren davalarında zaman aşımı 5 yıldan 1 yıla indirilmeli. Bu yasa art niyetli kuruluşlar tarafından istismar ediliyor.  Orta vadede işveren bulmakta zorlanacağız.

5- Harşit çayı ıslah projemiz bitirilmeyi bekliyor.

6-Plansız açılan ulusal marketler ilimize zarar veriyor. Ulusal marketlerin açılması için uygulanan mevzuatlar yeniden düzenlenmeli.

7-Yeni işyeri açılmasıyla ilgili mutlaka sektör planlaması yapılmalı. Enerji dağıtımı ve satışı yapan  Aksa gibi bir kuruluş tahsilat ofislerinde  (ampul,priz,fiş vb.) elektrik ürünleri  satıyor. Esnafımızı boğuyorlar. Küçük esnafa da yaşama hakkı tanımalıyız.

8-Şehrimizin gelecekteki su ihtiyacına çözüm olacak Deveboynu su kaynağı mutlaka Bahçecik barajına alınmalı.

9-Hazinede kayıtlı mera ve orman vasfını kaybetmiş uygun araziler, mülkiyeti turizm için veya yayla kentlerin kurulabilmesi için rekabet ortamında özel sektöre açılmalı.

10-IPARD (Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu) Gümüşhane İl Koordinatörlüğü kurulmalı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.