Gümüşhane Haberleri

Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı Gerçekleştirdi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de 2015-2016 eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı, Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Gümüşhane’de 2015-2016 eğitim öğretim yılı Milli Eğitim Danışma Komisyonu Toplantısı, Vali Yücel Yavuz’un başkanlığında gerçekleştirildi.

Zigana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde bulunan Işıl Restorant’ta gerçekleştirilen toplantıya, Vali Yardımcısı İsmail Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Lütfi Düz, ilçe milli eğitim müdürleri, Milli Eğitim şube müdürleri, okul müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul aile birlikleri ve öğrenci temsilcileri katıldı.

Toplantıda İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya, 2015-2016 eğitim öğretim yılında il genelindeki okul ve kurum yöneticilerinin durumları, resmi ve özel okulların öğretmen durumları, öğrenci sayıları ve pansiyon durumları hakkında sunum yaptı.

Daha sonra konuşan Vali Yücel Yavuz, Gümüşhane’nin eğitim konusunda büyükşehirler dışarıda tutulmak kaydıyla çok iyi bir durumda olduğunu belirterek, “Velilerimizin duyarlılığı, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin hem heyecanı, hem de o manadaki duyarlılıkları ile biraz da coğrafi ve fiziki zorluklar nedeniyle okumaktan başka bir çıkış yolumuzun da olmayışı, Gümüşhanemizin eğitimde geldiği güzel seviyede önemli etkenlerdir. Bu toplantı vesileyle, bir kez daha eğitim camiasına, bu konuda desteği olan arkadaşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve bu anlamda Gümüşhanemize hem heyecan, hem hareketlilik, hem de nitelik açısından büyük katkı sağlayan üniversitemize teşekkür etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Gümüşhane’nin halledilemeyecek hiçbir meselesinin olmadığının altını çizen Vali Yavuz, “Tedavisi mümkün olmayan sağlık sorunu dışında, Allah’a çok şükür çözemeyeceğimiz herhangi bir konu ve meselemiz yok. Konuya bu şekilde bakıp, çok daha iyi olması için ne yapmamız gerektiğini konuşmak için buradayız.  Göreve geldiğimizden beri, her türlü eleştiriye, tenkite ve her türlü olumlu manada görüşlere de açığız. Kamudaki arkadaşlarımız da aynı şekilde” dedi.

TEOG sınavına giren öğrencilerin ciddi bir stres yaşadıklarını ve bunaldıklarını ifade eden Vali Yavuz, bu konuda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne talimat verdiğini ve bu kapsamda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde öğrencilerin dönüşümlü olarak Zigana Kayak Merkezi’ne getirildiğini belirterek, “Bu öğrencilerimizi motive edecek şekilde, Zigana Kayak Merkezi’nde kayak sporuyla tanıştıralım. Biliyorlarsa geliştirsinler, bilmiyorlarsa öğrensinler. Dün ilk uygulama yapıldı. Devamı da gelecektir hafta içi. Bunlar güzel göstergeler ama benim arzu ve isteğim, bunun olması için Vali’nin talimat vermesi gerekmemeli. Buradaki arkadaşlar, bu konuda biraz cesur bir şekilde fikir üretip, çocuklarımızı, gençlerimizi motive edecek, rehabilite edecek, onları hayata daha çok tutunduracak faaliyetlerde hem öneri anlamında, hem de uygulama noktasında katkı sağlanması da uygun olacaktır. Buradaki danışma meclisi toplantısında da buna ilişkin fikirler üretilebilir. Görüşler ortaya konabilir” diye konuştu.


Okullarda hayata hazırlama anlamında ekstra faaliyetler konusunda biraz daha ehemmiyet gösterilmesi gerektiğini dile getiren Vali Yavuz, şunları söyledi: “Bunu yapmaya imkânımız var. Özellikle sportif ve kültürel faaliyetlerde biraz daha farklı projeler üretip, öğrencilerimizi o manada geleceğe hazırlamakta uygun olur diye düşünüyoruz. Okullarımızdaki fiziki ortamın elbette daha iyi olması arzu edilir ama şu an itibariyle çok kötü olmadığımızı söyleyebiliriz. İlçeler de dâhil olmak üzere. Gayet iyi bence, ama daha iyi olsun diye gayret gösteriliyor. Okulların yenilenmesi, daha yeni ve fonksiyonel projeler çerçevesinde okullar yapılması konusunda da kaynak sorunumuz da yok.”

Vali Yavuz’un konuşmasının ardından toplantı, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasıyla sona erdi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.