Gümüşhane Haberleri

Miniasim’deki düzenlemeler karşılık buldu

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de 2012 yılında Belediye Başkanlığı tarafından DOKA desteğiyle yaptırılan Miniasim Şelalesi, geçen yıl yapılan çalışmalar sonrası ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Gümüşhane’de 2012 yılında Belediye Başkanlığı tarafından DOKA desteğiyle yaptırılan Miniasim Şelalesi, geçen yıl yapılan çalışmalar sonrası ziyaretçilerin akınına uğruyor.

Çamlıca Mahallesi Fuadiye Caddesi’nde kayalık alandaki çirkin görüntünün bertaraf edilmesi için ve uzun yıllar atıl durumda bekleyen tesis Belediye Başkanı Ercan Çimen tarafından hazırlattırılan yeni proje ile sağlıklı bir yapıya kavuşturuldu.

“Şelale Bir Harabeye Dönmüştü”

Tesisin ilgisizlik nedeniyle bir harabeye dönüştüğünü kaydeden işletmeci Gümüşhane Belediyesinde görevli Arif Okur, “Belediye Başkanımız sağ olsun, buraya oldukça masraf etti. Çaydanlık olsun, yeşil alan olsun, merdivenlerin yapılması oldukça masraflı oldu” dedi.

“Atıl Durumdaydı”

Şelale yapıldıktan sonra kaderine terk edilmesiyle birlikte atıl duruma düştüğünü ve borularının patlaması sonucu suyunun akmadığını anlatan Okur, şöyle devam etti: “Şelaleye Sayın Başkanımızla birlikte bir proje yaptık. Burayı bugünkü haline getirdik. Çok da güzel oldu. Gelen ziyaretçiler çok mutlu ve memnun ayrılıyorlar. Doğum günleri, evlilik yıldönümleri yapılıyor. Gelin ve damatlar buraya gelip fotoğraf çektiriyorlar, adeta bir fotoğraf stüdyosu gibi kullanıyorlar. Sabah saatlerinde açıyoruz gece 24’e kadar açık tutuyoruz.”

“Alkol Kesinlikle Yasak”

Miniasim Şelalesi’nde alkolün kesinlikle yasak olduğunu vurgulayan Okur, “İnsanlar kendi yiyeceğini de getirip yiyebiliyorlar. Aileler geliyor, çocuklar gelip oynuyor. Şehrin merkezinde güzel bir yer oldu. Biz burada çay ve soğuk içecekler veriyoruz. Kar amacı gütmüyoruz. Ticaretten öte hizmeti düşünüyoruz” dedi.

“Yabancı Turistler Büyük İlgi Gösteriyor”

Başta İran ve Araplar olmak üzere yabancı turistlerin Miniasim Şelalesine büyük ilgi gösterdiklerini anlatan Okur, şöyle devam etti: “İranlılar bu şelaleye adeta hasta oldular. Buradan geçerken grup olarak çok kalabalık geliyorlar. Çok memnun kalıyorlar, fotoğraf çekiyorlar. Geçen günlerde gelen bir İranlı turist ‘böyle bir yer görmediklerini’ söyledi.” 

“Çok Kişi Burayı Bilmiyor”

Okur, çok kişinin Miniasim Şelalesini bilmediğini kaydederek, “Gelenler de Başkandan Allah razı olsun diyorlar. Merdivenlerimizin girişinden başlamak üzere dinlenme ve seyir yerine çıkıncaya kadar tarih boyunca kurulan Türk Devletlerinin Liderlerinin minyatürlerini ve yaşadığı yılları anlatan bölümler yaptık. Amacımız, merdivenler çıkılırken vatandaşlarımız hem dinlensinler hem de Türk Devletlerinin Liderlerini görsünler yaşadıkları tarihleri ve hangi Türk Devletlerini yönettiklerini öğrenmelerini istedik. Okuya okuya merdivenleri çıkıyorlar, hem dinleniyorlar hem de öğrenmiş oluyorlar. 16 Türk Devleti liderlerinin minyatürü var. Gece aydınlatması da çok güzel. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, bize destek oldu, biz de burayı çok güzel bir hale getirdik” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.