Gümüşhane Haberleri

Öğrenciler Mustafa Kutlu il panelini gerçekleştirdi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları "Mustafa Kutlu" İl Paneli Gümüşhane Kültür Merkezinde düzenlenen programla yapıldı.

Panele İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürü Hafız Orhan Aygün, Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Yalçın, Milli Eğitim Şube Müdürü Gönül Eroğlu, Anadolu Mektebi Yazar Okuma panelistleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

“Okumak gerekiyor”

Panelde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, “Bizim gelişmemiz için güçlenmemiz için ilerlememiz için, yeniden o kadim medeniyeti yakalamamız, kültürel mirasa sahip çıkabilmemiz için okumamız gerek. Okumadan olmaz. Okurken de iyi şeyler okumak en önemlisidir. İyi şeylerle beynimizi doldurmalıyız. Bir arı bahar aylarında farklı çiçeklerin özünden almış olduğu o özü nasıl bir bala çeviriyorsa bizim de iyi kitaplar okuyarak onu özümüze ve bir bal gibi davranışımıza, karakter ve kişiliğimize dönüştürmemiz gerekir” dedi.

“Yazmak için okumak lazım”

Öğrencilerin 4 ay boyunca Mustafa Kutlu'nun bütün eserlerini okuduklarını kaydeden Yalçın, “Anadolu Mektebi projesi kapsamında yapılan bir program. Anadolu'nun nasıl kazanıldığını, ne ile yoğrulduğunu, nasıl bir vatan olduğunu her birimiz çok net bir şekilde bilmemiz lazım.  Yazmak için okumak lazım. Okumadan yazmak mümkün değildir. Bu projenin en güzel yanlarından bir tanesi sadece kuru kuru bir okuma projesinden ibaret olmamasıdır. Biraz sonra panelist öğrencilerimizi de izleyeceğiniz gibi okuduklarını yazıya dökebilen yorumlar yani anlayan, kavrayan ve onu bir davranışa, bir karaktere, bir kişiliğe dönüştürebilen olması gerekir” diye konuştu.

Yalçın, Yaklaşık 30 civarında ortaöğretim kurumları olduğunu belirterek, “Bunlardan 8 tane okulumuzun bu yolculuğa çıkması güzel bir şey. Bundan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Dolayısıyla projenin başlatılmasında başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz Arge birimi olmak üzere okul müdürlerimiz ve buna sahip çıkan öğretmenlerimiz ve bu okuma zevkine, sefasına iştirak eden tüm öğrencilerimizi tek tek kutluyorum teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Arzumuz bütün okullarımızın bir okuma, anlama, yazma seferberliğini gerçekleştirmesidir”

Amaçlarının bu dalganın daha da genişleyerek, daha da yayılarak hemen hemen her lise, her okul, her öğrenciye yayılması olduğunu aktaran Yalçın, “Onlar tarafından benimsenmesi ve bu noktada bütün okullarımızın bu proje kapsamında bir okuma, anlama, yazma seferberliğini gerçekleştirmesidir. Tüm arzu ve beklentimiz bu yönde. Ben bunun da gerçekleşeceğine inanıyorum ve bu noktada güveniyorum. İnşallah tüm okullarımız inşallah bu katkıyı sağlarlar. Anadolu’dan çıkan bir hikâyeci, yazar olarak bizim özümüzü, milli ve manevi değerlerimizi hikâyelerinde çok net bir şekilde anlatan bir yazarımız. Her bir hikâye kitabında Anadolu insanının her birinin özelliğini, her birinin duygusunu, her birinin yaşantısını net bir şekilde toplanmış, toparlamış. Gerçekten azmetmiş ve yeniden o duygularla bize seslenmiş olan bir yazarımız. Rabbim hayırlı ve uzun ömürler versin” dedi.

İl genelinde 8 ortaöğretim okulunda yürütülen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları faaliyetinin il panelinde öğrenciler hikâye tarzında millî ve manevi değerleri öne çıkaran hikâyeler kaleme alan Mustafa Kutlu'nun farklı yönlerini ele aldı.

Gerçekleştirilen oturumda öğrencilerin sunumlarının ardından Gümüşhane Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Fatih Yalçın değerlendirme konuşması yaptı.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları İl Paneli bitiminde İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, öğrencilere danışmanlık yapan öğretmenler ve panele katılan öğrencilere Katılım Belgelerini verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.