Gümüşhane Haberleri

Öğrencilerden Duyarlı Davranış

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Manisa'nın Soma İlçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Başbakanlığın 3 günlük yas ilan etmesinin ardından Gümüşhane’de Kanuni Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri bu faciaya dikkat çekmek için vatandaşlara siyah kurdele dağıtıyor.

Manisa'nın Soma İlçesinde yaşanan maden faciası nedeniyle Başbakanlığın 3 günlük yas ilan etmesinin ardından Gümüşhane’de Kanuni Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri bu faciaya dikkat çekmek için vatandaşlara siyah kurdele dağıtıyor.

Öğrenciler öğretmenleri ile birlikte ilk olarak Valilik Makamına gelerek Vali Mayda’yı ziyaret etti ve ulusal yasın bir simgesi olarak siyah kurdele taktı.

Öğrencileri kabul eden Vali Mayda, bu duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ettikten sonra yaptığı açıklamada, “Maalesef son yıllarda ülkemizin yaşadığı en acı en hüzünlü bir faciaya şahit oluyoruz. Ümidimiz kaybımızın daha da artmaması ve mahsur olan işçilerimizin sağ salim kurtulmasıdır. Ülke olarak hepimiz yastayız hepimiz üzüntülüyüz. Öğrencilerimizde bu hüzne ortak olma adına siyah kurdele dağıtıyorlar. Millet olarak böyle günler birlik ve beraberliğimizin, duyarlılığımızın en üst noktada olması gereken günlerdir. Bizler kaybettiğimiz tüm madenci kardeşlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine baş sağlı diliyor yaralı kurtulanlara da acil şifalar diliyorum.” dedi.

Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Şahinkaya ve kurum personelini ziyaret eden öğrenciler tüm personelin yakasına siyah kurdele taktı.

İl Milli Eğitim Müdürü Şahinkaya “Ülke olarak derin bir acı yaşadığımız bu zor günleri milletimizin metaneti, sabrı ve duası ile aşacağız. Ülkemizde 3 günlük ulusal yas ilan edilmiş, tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilmiş ve ulusal yas nedeniyle resmi tören dışındaki 19 Mayıs kutlamaları da iptal edilmiştir. Öğrencilerimizin bu asil davranışı karşısında bu aziz milletin her zorlukta bir bütün olarak kenetlendiğini, zorlukları metanetle aştığının bir nişanesi olarak gözlerimizi yaşartmış ve aynı zamanda bizleri gururlandırmıştır.  Rabbim bu maden faciasında ekmekleri uğruna hayatını kaybeden kardeşlerimizin şehitlik makamını ali eder inşallah. Rabbim ülkemize böylesi acılar bir daha yaşatmasın. Bu acı bizi birbirimize kenetlesin. Hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet, kederli ailelerine sabırlar diliyorum” dedi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.