Okul kantinlerine dair özel hijyen kuralları yönetmenliği kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim ve öğretim kurumları bünyesinde faaliyet gösteren yemekhane, kantin, kafeterya, büfe ve çay ocağında çalışan personellere özel hijyen şartları, gıda güvenilirliğine ve kontrolüne ilişkin hijyen eğitimi verildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan eğitimde, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü konu uzmanları tarafından, okul kantinlerine dair özel hijyen kuralları yönetmenliği kapsamında su hijyeni, gıda hijyeni, gıdaların bozulması ve bozulma nedenleri, gıda kaynaklı enfeksiyon ve zehirlenmeler, özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, işletme hijyeni, gıda maddelerinin kullanımı, gıda maddelerinin depolama ve muhafazası, , gıdaların hazırlanması ve işlenmesi, gıdanın servisi, satışı ve tüketime sunumu, gıda kaynaklı enfeksiyonlar ve zehirlenmeler ile ilgili konularında eğitime katılanlara sunum eşliğinde kapsamlı bilgilendirmeler yapıldı.
Daha sonra eğitime katılan personellere Hijyen Eğitim Belgesi verildi.