Eğitim programı kapsamında okullarda gıda güvenilirliğine yönelik uygulamaları geliştirmek hedefi doğrultusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü gıda kontrol görevlilerince Merkez Dumlupınar Ortaokulu ve Tekke İlk ve Ortaokulu öğrencilerine gıda güvenilirliği, gıda kayıpları ve israfı konulu farkındalık eğitimi verildi.
Eğitimde gıda israfı, güvenilir gıda, gıda hijyeni, gıda zehirlenmeleri ve önleme yolları, gıdaları saklama koşulları, alışverişte ve okul kantinlerinde nelere dikkat edilmesi gerektiği, kişisel temizlik, el yıkama şekli, tüketilen ürünlerin etiket bilgileri ve Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığı ve nasıl kullanılması gerektiği ile ilgili bilgiler verildi.