Gümüşhane Haberleri

Özdamar'dan Teşvik Eleştirisi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, yeni teşvik yasasını eleştirerek 'Müjde, müjde denilerek açıklanan yeni teşvik uygulamasında mevcut işletmelere ne kolaylık sağlandı?' sorusunu yöneltti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Atilla Sait Özdamar, yeni teşvik yasasını eleştirerek ‘Müjde, müjde denilerek açıklanan yeni teşvik uygulamasında mevcut işletmelere ne kolaylık sağlandı?’ sorusunu yöneltti.

Yaptığı açıklamada, Gümüşhane’nin 5 yıl daha teşvik kapsamına alınması ile ilgili Bakanlar Kurulu kararının incelenmesi halinde bu kararın sadece yeni açılan ve 10 işçi çalıştırma şartı taşıyan yeni işletmeleri kapsadığının anlaşılacağını dile getiren Özdamar, yeni uygulamanın bir önceki uygulama ile getirilen hakların hemen hemen hiç birisini sağlamadığını, son uygulama ile 1 ila 9 işçi çalıştıran aile işletmelerinin hiç birisinin teşvikten yararlanma imkanı bulunmadığını söyledi.

Özdamar, “Sayın Vekillerimize soruyorum, neyin müjdesini veriyorsunuz? Bu kararla vergi ve Bağkur primleri altında ezilen mevcut işletmelere ne getirilmiştir. Küçük Sanayi Sitelerinde şu anda faaliyet gösteren yaklaşık 450 küçük işletmeye bu kararla bir teşvik getirilmekte midir? Bu küçük işletmelerimizin tümünün aynı vergi, aynı primleri ödemeye devam edeceklerini neden söylemiyorsunuz. Bu nasıl müjdedir. Mevcut işletmeler borç batağında sürünürken, esnafımıza ne kolaylık getirdiniz lütfen ondan bahsedin. İlimizi de kapsayacak 5084 sayılı yasada var olan ilave istihdam şartını neden koydurmadınız. Hiç olmazsa istihdam teşvik edilir ve işletmelerimiz de yeni personel alımı yapabilirlerdi. Sözde yeni teşvik kararı çıkarılırken konu sizlere soruldu mu, yada sizler,  karar hazırlanırken, bölge şartlarını iyileştirebilecek çözümler sunabildiniz mi? Görünen o ki bunlar sizin bilginiz dışında hazırlanıp sadece meclise geldiğinde haberiniz olan ve kabul edilmesi yönünde iradenize başvurulan kararlardır.” dedi.

Özdamar, açıklamasında milletvekillerinin gazetelerde verdikleri müjdelere artık alışıldığını ve bu tabirlerin artık gına getirmeye başladığını belirterek, “Bütçenin her rutin ödenek serbest bırakılmalarında iki vekilimiz birden müjde, müjde beyanatları ile günlerce ilimizin kamuoyunu meşgul etmekte ve gören de bilmeyenler de sanıyor ki vekillerimiz çok büyük işler yapmış, adeta Gümüşhane’yi para içinde yüzdürmektedirler. Ancak o müjdelerin çoğu kamunun normal ödeneklerinin serbest bırakılma işlemlerden başka bir şey değildir.” ifadelerini kullandı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.