Gümüşhane Haberleri

Özel öğrenciler sivil savunma ve yangın tatbikatına katıldı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi ile Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü organizesinde Sivil Savunma, Yangın ve Kurtarma Tatbikatı yapıldı.

Gümüşhane Özel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Uygulama Merkezi ile Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü organizesinde Sivil Savunma, Yangın ve Kurtarma Tatbikatı yapıldı.

Tatbikata İtfaiye Şefi Özkan Kiraz, Okul Müdürü Gürsoy Çavuşoğlu, Okul Sivil Savunma Sorumlusu Bedri Yılmaz, Okul Uzman Rehber Öğretmeni İsmail Hayal, öğretmenler, öğrenciler ve itfaiye görevlileri katıldı.

Tatbikat okulda yangın sireninin çalmasıyla birlikte başladı. Öğretmenler eşliğinde okul öğrencilerinin hızlı ve güvenli bir şekilde okulun acil durum toplanma merkezine tahliyeleri sağlandı. İkinci katta bulunan yangın tahliye penceresinden temsili olarak bir öğrenci yaklaşan merdivendeki itfaiye görevlisi tarafından sepete alınarak kurtarıldı.

Okul acil durum toplanma merkezinde toplanan öğretmen ve öğrenciler tarafından alkışlarla öğrenci sepette aşağıya indirildi. Sivil Savunma ve yangın tatbikatı öğrencilerin ve çevrede toplanan vatandaşların yoğun ilgisini çekti.

Tatbikatla ilgili bilgi veren Okul Müdürü Gürsoy Çavuşoğlu, “35 Öğrencimiz ve 27 personelimizin olası bir yangına ve acil durum gerektirecek hallerde hazır olmalarını sağlamak ve güvenli bir şekilde binayı terk etmek ve tedbirleri almak ve sığınak-güvenli bir yerde toplanmak amacıyla Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ile ortaklaşa tertip ettiğimiz bu etkinlik son derece verimli olmuştur. Bu tatbikatla yangına ve benzeri durumlara hazır olup olmadığımızın denenmesi açısından son derece faydalı olan bu etkinlikte görev alan Gümüşhane Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekibine, okulumuzun sivil savunma ekibine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi. 
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.