Gümüşhane Haberleri

Pazaryerinde yıkım başladı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de uzun yıllar ihtiyaç duyulan ve olmazsa olmaz projelerinin başında gelen Kapalı Pazar Yeri Projesi ihalesini 8 milyon 490 bin TL’lik en düşük teklifi veren Kama İnşaat firması kazandı ve çalışmalara başladı.

Gümüşhane’de uzun yıllar ihtiyaç duyulan ve olmazsa olmaz projelerinin başında gelen Kapalı Pazar Yeri Projesi ihalesini 8 milyon 490 bin TL’lik en düşük teklifi veren Kama İnşaat firması kazandı ve çalışmalara başladı.

Gümüşhane Belediye Başkanlığı tarafından Kıbrıs Çarşısı’nda yapılacak olan modern pazaryeri projesinin ihalesi sonuçlandı. Gümüşhane Belediyesi tarihinin en yüksek maliyetli projesi olma özelliğine sahip olan Modern pazaryeri projesinin ihalesine Transmat Transit, Kama İnşaat ve Serkan İnşaat olmak üzere 3 firma katıldı. İhale Komisyonu tarafından değerlendirmeye alınan teklifler arasında en düşük teklifi sunan Kama İnşaat, ihaleyi kazanarak projenin yapılacağı alanda yıkım çalışmalarına başladı.

Projeyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, “Yaklaşık maliyeti 10 milyon 920 bin 625 TL olan, Kıbrıs Çarşısı’nda yapacak olduğumuz modern pazaryeri projesi ihalesine 3 firma katıldı. Bu firmalarımız arasında en düşük teklifi veren Kama İnşaat ihaleyi kazanan taraf oldu. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

100 YILLIK İHTİYACA CEVAP VERECEK

İlk etapta zaman kazanmak için hafriyatın bir kısmının Belediye ekipleri tarafından boşaltıldığını kaydeden Çimen, "Bu projemizi, hemen yan tarafta bulunan 2 tarihi binaya entegre olacak şekilde tasarladık. Vizyon bir proje tasarladık ve projemizin Avrupa'da dereceye girmesini bekliyoruz. Bu projeyle beraber şehrimizi en az 100 yıllık ihtiyacına cevap verecek bir pazaryerine kavuşturmuş olacağız" dedi. 

PROJE 3 AY KORUMA KURULUNDA BEKLEDİ

Projenin hayata geçmesi için birçok çalışma yaptıklarını kaydeden Başkan Çimen, "Burada bulunan 6 işyeri var. Buradaki hak sahipleri ile anlaştık. Ayrıca projemiz 3 ay Trabzon Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nda bekledi. Sonunda projemiz kabul edildi. “Şimdi Allah’ın izni ile ihalesini gerçekleştirdik. İhalemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah bu projemizi tamamlayarak, şehrimize modern bir pazaryerini kazandıracağız” dedi.

İŞYERLERİNİN YIKIMINA BAŞLANDI

İşyerlerinin de yıkımına başladıklarını belirten Çimen, “Projenin yapılacağı alanda yıkım çalışmaları başladı. Buradaki toplam inşaat alanımız 13 bin metrekare olacak. Zemin artı 3 kattan oluşacak olan pazaryeri projemizin içerisinde 115 araçlık otopark, 21 adet dükkan, kapalı pazaryeri, açık pazaryeri, kafe, teraslar ve çok amaçlı salonlar yer alacak. Kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlayacağız. Yapım süresi de 2 yıl olacak" diye konuştu.

Başkan Çimen, modern pazaryeri projesi ile şehrin modern bir pazaryerine kavuşacağını belirterek, "Projemizin şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Şehrimizde yıllardır ihmal edilen hizmetlerin başlangıcını verdik. Allah'ın izni ile vermeye de devam edeceğiz. Kısa zamanda büyük hizmetler yapmak istiyoruz. Modern bir kentte ne varsa, şehrimizde de olmasını arzu ediyoruz ve bu yönde çalışma yürütüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Bünyesinde 115 araçlık otopark, 3 bin metrekare kapalı, bin metrekare açık pazaryeri, dükkanlar, kafeterya ve düğün salonu bulunan ve bölgenin siluetinin bozulmaması için kademeli bir yapı olarak planlanan tesis Kama İnşaat tarafından 2 yıl içerisinde bitirilecek.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.