Gümüşhane Haberleri

Prof.Dr. Ağırman öğrencilerle buluştu

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

İslam tarihi ve sanatları araştırmacısı Prof.Dr. Mustafa Ağırman, İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şubesi tarafından düzenlenen konferansta üniversite öğrencileriyle bir araya geldi.

Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Hüseyin Gün, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kuzudişli, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Abdurrahman Altuntaş, İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şube Başkanı Adem Varan, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Amacımız, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkıda bulunmak”

Burak Mutlu’nun Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferans İlim Yayma Cemiyeti Gümüşhane Şube Başkanı Adem Varan’ın konuşması ile devam etti. 

İlim Yayma Cemiyeti’nin amacının ülkenin kalkınmasına, milli, ahlaki, dini, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan, geliştiren, vatanını ve milletini seven bir toplumun yetişmesine katkı sağlayacak eğitim ve kültür faaliyetlerde bulunmaya gayret etmek olduğunu ifade eden Varan, “Malumunuz pandemi dönemlerinde böyle coşkulu programlara hasret kalmıştık. Çok şükür kaldığımız yerden yeniden bismillah dedik. Nice güzel programlarda buluşmak ümidiyle tekrar hoş geldiniz” dedi.

“Sözününüz dinlenilmediği, değer görmediğiniz hiçbir yerde durmayın”

Konferansa konuşmacı olarak katılan Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr.Mustafa Ağırman, Kur’an’ın ana konularından birisinin de Peygamberler tarihi olduğunu fakat İlahiyat Fakülteleri’nde konu hakkında derslerin işlenmediği siteminde bulundu.

Okullarda okutulmamasına rağmen öğrencilere araştırma yapmaları konusunda tavsiyelerde bulunan Ağırman, “Merak edip bakmalısınız. Araştırmalısınız, bunlar sizin konularınız. Hocalarınız ödev vermese bile kesinlikle araştırın. Peygamberlerimiz hayatı bizlere şunu da öğretir, sözününüz dinlenilmediği, değer görmediğiniz hiçbir yerde durmayın” dedi.

Etkinlik Prof. Dr. Mustafa Ağırman’a fakülte adına plaket takdimiyle son buldu.

Haber: Hilal Ergene/Aleyna Noğay

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.