Gümüşhane Haberleri

Regaip Kandili mesajları

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane'de 3 ayların başlangıcı ve Regaip Kandili nedeniyle yayımlanan kutlama mesajları.

VALİ KAMURAN TAŞBİLEK

“Yüce Allah’ın insanlara rahmet ve nimetlerini çokça ihsan ettiği, aziz milletimizin “Üç Aylar” diyerek özel bir önem verdiği Recep, Şaban ve Ramazan aylarının taçlanacağı Regaip Kandil’ine bir kez daha ulaşmış olmanın huzurunu ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Kalplerimizin manevi doyuma ulaştığı, Allah’ın rahmetinin üzerimize manevi bir sağanak gibi yağdığı bu mübarek ayların feyz ve bereketinden en güzel şekilde istifade etmeliyiz. Bu anlamda değerlendirmemiz gereken önemli gecelerden birisi de idrak edeceğimiz, af ve merhametin müjdecisi, Regaip Kandil’idir.

Bu gecenin birlik ve beraberliğimize vesile olması temennisiyle, yapacağımız ibadet ve duaların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm Gümüşhaneli kardeşlerimin Regaib Kandil’ini tebrik ediyorum.”
 

MİLLETVEKİLLERİ HACI OSMAN AKGÜL, CİHAN PEKTAŞ

“Rahmeti, bereketi ve mağfireti bol üç ayların manevi iklimine girildiğinin habercisi olan bir Regaib Kandiline daha kavuşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz.

Rahmet kapılarının sonuna kadar açıldığı mübarek gün ve geceler; geçmişin muhasebesini yapmak, geleceğe yön vermek için bulunmaz fırsatlardır. Yapılan duaların kabul edildiği, günahların bağışlandığı ve manen yeni bir sayfanın açıldığı bereketli zaman dilimleridir. Bu aylarda yapılacak dualar, tövbe-istiğfarlar, iyilikler ve hayırlar Rabbimizin katında mükâfatını fazlasıyla bulacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle yaşadığımız salgın sürecinin bir an evvel son bulmasını, bütün insanlığın sağlık ve huzura kavuşmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor; değerli hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve bütün İslam Âleminin Regaib Kandilini tebrik ediyoruz.”

BELEDİYE BAŞKANI ERCAN ÇİMEN

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Üç Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. 

Başkan Çimen, Kandil gecelerinin, milletimizin birlik ve beraberliğinin pekiştiği, aynı duygu etrafında çarpan kalplerin, aynı hissiyatı paylaşan gönüllerin bir araya gelerek dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği müstesna günler olduğunu kaydetti.

İslam dininde mübarek sayılan Üç Aylar’ın müjdecisi olan Regaip Kandili’nin toplum hayatımızda çok özel bir önemi ve vazgeçilmez bir yeri olduğunu kaydeden Başkan Çimen, mesajında şu ifadelere yer verdi: "İslam alemi olarak mübarek üç ayların müjdecisi olan Regaip Kandili’ne kavuşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. İçinde Regaip, Mirac, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Üç ayların da başlangıcı olan Regaip Kandili, insanoğlu için manevi bir fırsattır. Regaip Kandili aynı zamanda mübarek Ramazan ayının da müjdecisidir. İnsanlarımızın, Allah'a daha derin bir şükür imkanı bulacağı bu özel gecede, muhabbetin, sohbetin, kaynaşmanın artmasını diliyorum. İslam aleminin ve vatandaşlarımızın Regaip kandilini tebrik ediyorum." 


REKTÖR PROF. DR. HALİL İBRAHİM ZEYBEK

“Rahmet ve bereket ayları olan üç ayların başlangıcını temsil eden Regaip Kandiline ulaşmış bulunmaktayız. Kandiller, hayatımızda çok önemli bir yere sahip olan, bizleri birbirimize yakınlaştıran, içimizdeki kardeşlik ve dayanışma duygularımızın çoğalmasına sebep olan özel gecelerdir. Dinimizce mübarek sayılan ve üç ayların gelişini müjdeleyen Regaip Kandilini bir kez daha idrak ediyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Regaip gecesiyle başlayan, Miraç ve Berat geceleriyle devam eden üç ayları, yaratılış gayemizi düşünmemiz için değerli bir fırsat olarak bilmeli; ailemize, milletimize ve tüm insanlığa karşı görev ve sorumluluklarımızın olduğunu bir kez daha hatırlamalıyız.

Bu vesileyle Üniversitemiz personeli ve öğrencilerimiz başta olmak üzere, Gümüşhane halkımız ve bütün İslâm âleminin mübarek üç aylarını ve Regaip Kandilini en içten dileklerimle kutluyor; üç ayların gelişiyle beraber rahmet, mağfiret ve bereket ikliminin tüm insanlığa yayılmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hayırlı kandiller dilerim.”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI ALİ ATEŞ
Mübarek Üç Aylar’ın başlangıcı olan Regaip Kandilinin Ramazan-ı Şerif’in müjdecisi olduğunu belirten Başkan Ateş, bu aylarda sevgi, saygı ve yardımlaşma duygularının doruğa ulaştığını vurguladı.
Ateş, “Kandiller, Müslümanlar olarak Allah’ın rahmet, bereket ve mağfiretine olan arzumuzu en üst noktaya taşıdığımız ve huzur bulduğumuz müstesna zaman dilimleridir. İçinde Regaip, Miraç, Berat ve Kadir gecelerini bulunduran mübarek üç aylar, İslam dünyası için sevinç, bereket ve mağfiret mevsimidir. Bu faziletli gün ve geceleri, fırsata çevirmeli, onların büyük birer nimet olduğunu unutmamalıyız. Tüm İslam Aleminin Regaip Kandilini ve üç aylarını en kalbi duygularım ile kutlar, hayırlara vesile olmasını temenni ederim" dedi.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.