Gümüşhane Haberleri

Sağlık alanında dijitalleşme süreçleri ele alındı

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi Şiran Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Şiran Sağlıklı Yaşam Kulübü tarafından sağlık alanında dijitalleşme süreçlerinin ele alındığı “Standartlaştıramadıklarımızdan mısınız?” başlıklı çevrimiçi etkinlik düzenlendi.

Şiran SHMYO Öğretim Görevlisi Fevziye Bekar’ın moderatör olduğu ve üniversitenin uzaktan eğitim sistemi üzerinden gerçekleştirilen çevrimiçi söyleşi programına İngiltere University of East Anglia’dan Doç. Dr. Fahri Karakaş konuk oldu. 

Türkiye-İngiltere ve Kanada arasındaki eğitim süreci farklılıklarına kısaca değinen Doç. Dr. Fahri Karakaş, değişen dünyaya ait dijitalleşme süreci, dijitalleşmeye dayalı girişimcilik uygulamaları ve sağlık sektörünün teknolojiye dayalı olarak dijital dünyaya dönüşümü hakkında bilgiler verdi. 

Hastaların hologramlar aracılığıyla tanı ve tedavi edilme sürecine değinen Karakaş, “Bugün ne yapıyorsak, on yıl sonraki bizi düşünerek yapmamız gerekir” diyerek, bilgi arayışını yemek yemek ve su içmek gibi temel ihtiyaçlarımız arasına konuşlandırmamız gerektiğini belirtti.

Günümüz dünyasında rönesans insanı gibi olunmasına vurgu yapan Karakaş’ın ifadelerinden yola çıkan okulun Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı öğrencileri Rönesans nedir ve Rönesans insanı nasıl olur? içerikli bir sunum hazırlayarak kendi bakış açılarına göre ortaya koydu.

Dijitalleşmenin sağlık hizmetlerine birçok katkısı olduğunu dile Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, “Son yıllarda çok hızlı bir şekilde etkilerini gördüğümüz dijital dönüşüm süreçleri, hayatımızın her alanında yer almaya devam ediyor. Dünyanın herhangi bir yerinde yapılan bir yenilik, bir anda yer kürenin her yerinde görülür, kullanılır, internet üzerinden erişilebilir hale geldi. Bu kapsamda Üniversitemiz, 2019 yılında Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) koordinasyonunda yürütülen ve Türk yükseköğretim tarihinde bir ilki oluşturacak ‘Yükseköğretimde Dijital Dönüşüm Projesi’ pilot uygulamasının yapıldığı üniversiteler arasında yer aldı. Söz konusu gelişmenin çıktısı olarak dijital dönüşüme hızlı bir şekilde adapte oluyor ve çalışmalarımızı bu süreç çerçevesinde geliştirmeye devam ediyoruz. Dijital dönüşüm çalışmalarında sağlık alanında da önemli gelişmeler ortaya çıkmaktadır. Tabi bu dönüşümler doğrudan hasta güvenliği ve sağlık hizmet kalitesini artırmaya yöneliktir. Bu amaçla da konuya dair bilgilerin ele alınıp değerlendirildiği çevrim içi etkinliğe konuk olan başta Doç. Dr. Fahri Karakaş olmak üzere etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen bütün öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.