Gümüşhane Haberleri

Sağlık çalışanlarına obezite ve diyabet ile mücadele eğitimi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına yönelik obezite ve diyabet ile mücadele konulu eğitim verildi.

Gümüşhane’de Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlık çalışanlarına yönelik obezite ve diyabet ile mücadele konulu eğitim verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü eğitim salonunda gerçekleştirilen ve 2 gün süren eğitimleri Gümüşhane Devlet Hastanesinde doktorlarından Uzm. Dr. Yasin Öztürk ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Obezite Birimi görevlisi Diyetisyen Nida Işık gerçekleştirdi.

Aile hekimlerine, aile sağlığı personeli ve toplum sağlığı merkezlerinde ki Obezite Birim sorumlularının katıldığı eğitimlerde diyabet hastalığı, diyabet tipleri, tanı kriterleri, prediyabet, insülin tedavisi, oral antidiyabetikler ve diyabetin değiştirilebilir risk faktörlerinden olan Obezite, Tıbbi Beslenme Tedavisi ve fiziksel aktivite konularında kapsamlı sunumlar yapıldı.

Eğitime katılan sağlık çalışanlarına Bakanlık tarafından hazırlanan; 1.Basamak Sağlık Kuruluşlarına Başvuran Obezite Ve Diyabetli Bireyler İçin Kontrol Listeleri Danışmanlık Kılavuzu, Sağlık Çalışanları İçin Beslenme Ve Fiziksel Aktivite Kontrol Listesi, Fiziksel Aktivite Açısından Kardiyovasküler Risk Değerlendirme Kriterleri, Yürüyüş Reçetesi (Koçan), Sağlık Çalışanları İçin Diyabetli Birey Kontrol Listesi 1, Sağlık Çalışanları İçin Diyabetli Birey Kontrol Listesi 2, Diyabetli Bireyler İçin Soru ve Cevaplarla Beslenme Önerileri konularındaki broşürlerden birer adet örnek olarak dağıtılarak neler yapılması gerekildiği anlatıldı.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.