Gümüşhane Haberleri

Sağlık-Sen: 2021 çözüm yılı olsun

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Sağlık-Sen Şubesi 2020’nin son saatlerinde il genelindeki tüm hastane ve 112 Acil Servisleri ziyaret ederek nöbetteki sağlık çalışanlarına “2021’e tatlı girelim, çözüm yılı olsun” sloganıyla tatlı ikram etti.

Gümüşhane Sağlık-Sen Şubesi 2020’nin son saatlerinde il genelindeki tüm hastane ve 112 Acil Servisleri ziyaret ederek nöbetteki sağlık çalışanlarına “2021’e tatlı girelim, çözüm yılı olsun” sloganıyla tatlı ikram etti.

Şube Başkanı Engin Karabulut, Başkan Vekili Alptekin Giresunlu, Engelli Memur-Sen Başkanı Coşkun Tuncer ve ilçe, iş yeri temsilcileriyle birlikte devlet hastanesi ve pandemi hastanesi başta olmak üzere öerkez ve ilçelerdeki sağlık tesislerini ziyaret ederek nöbet tutan sağlık çalışanların yeni yılını kutlayarak tatlı ikram etti.

Sağlık çalışanları da bütün özel günlerinde yanlarında olan Sağlık-Sen yönetimine teşekkür etti.

Ziyaretlerin ardından bir açıklama yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Engin Karabulut, sağlık çalışanlarının ücretlerinin eridiğini, 2021 yılının çözüm yılı olmasını dileyerek, sağlık çalışanlarının yük ve sorumluluklarının her geçen gün arttığına vurgu yaptı.

Sağlık çalışanlarının ücretlerinin erimeye devam ettiğini kaydeden Karabulut, “Kimsenin aldığı parada gözümüz yok. Ancak sağlık çalışanlarının alın terlerinin karşılığını alamadıkları da ortada. Bu böyle gitmemeli. Sağlık çalışanlarının alın terinin karşılığını alabilecekleri bir düzenleme zorunlu hale gelmiştir. Asgari ücret artırıldı ancak sağlık çalışanlarının maaşları eriyor. Sağlık çalışanlarının gelirlerinin süreç içerisinde eridiğini, döner sermayeye bağlı kayıplarının her geçen gün arttığını, dolayısıyla sağlık çalışanlarına yönelik bir düzenlemenin mutlak suretle yapılması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Döner sermaye limitlerinin yukarıya çekilmesi ve aynı hizmet kolunda çalışan kişilerin aynı düzeyde ücret almasıyla döner sermaye sistemindeki adaletsizliğin ortadan kalkacağını belirten Karabulut, “Hemşireler farklı hastanelerde farklı ücretler alıyor. Örneğin iki dahiliye uzmanı farklı hastanelerde çalışıyor olmalarından dolayı aynı ücreti alamıyorlar. Çalışanlar arasında makasın açılması, çok farklı ücretlerin alınması doğru değil. Eğitimleri aynı, statüleri aynı, hizmetleri aynı olan, eş değer hastanelerde görev yapan sağlık çalışanları ekonomik, sosyal, özlük hakları açısından da eşit olmalıdır. Bu şekilde sağlık çalışanlarının mağduriyetlerini bir nebze olsun giderebiliriz. Memur-Sen ve Sağlık-Sen olarak her zaman bunu savunuyor ve dile getiriyoruz. Alın terini yok sayan, sağlık çalışanlarının canına tak eden, adaletsiz ve hakkaniyetsiz mevcut döner sermaye sistemini asla kabul etmiyoruz. Mücadelemiz adaletli bir döner sermaye sistemi oluşturulana kadar devam edecek. COVID-19 ile en ön cephede mücadele eden, çocuklarını ve ailelerini günlerdir göremeyen sağlık çalışanları, 2021 Yılında sorunlarının ve taleplerinin artık çözüme kavuşmasını istiyor. Çalışan her ebeveyn çocuğunu güvenli bir ortama emanet etmek ister. Sağlık çalışanları da işe giderken çocuklarını güven içinde bırakacağı, 24 saat esaslı kreş hizmeti istiyor. Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık çalışanlarının eş ve benzeri nedenlerle tayin istemek hakkıdır. Çakılı kadro uygulamasına son verilmelidir. Üniversite hastanelerinde çalışan sağlık çalışanlarının eş ve benzeri nedenlerle tayin istemek hakkıdır. Çakılı kadro uygulamasına son verilmelidir. Pandemiyle iş yükü artan sağlık çalışanları rahat nefes almak istiyor. Artan iş yükünün önüne geçmek için yeterli istihdam yapılmalı, sağlık ordusu güçlendirilmelidir. Aşı, izlem, kan alma, pansuman gibi her işi yapan vekil ebe-hemşireler ve kamu dışı ASÇ’ler yıllardır kadro bekliyor. Hakkaniyetli iş güvencesi herkesin hakkı! Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları düzenli yapılmadığı için hak kayıpları yaşanıyor.  Sağlık çalışanları hazır, siz de sınavları her yıl düzenli yapmaya hazır mısınız? Sağlık çalışanları için izin yok, istifa yok, emeklilik yok, mesai kısıtlaması yok, fazla mesai ücreti yok, kreş yok, ancak virüs riski çok, ücret adaletsizliği çok, istihdam yetersizliği çok, aşırı iş yükü çok, şiddet çok, tükenmişlik çok. Şiddet, sağlık çalışanlarının alın yazısı değildir. Can güvenliği olmadan sağlık hizmetleri sunulamaz. Sağlık çalışanlarının görevleri arasında şiddetle mücadele bulunmuyor. Sağlık çalışanları icap ettiğinde mesaileri dışında koşa koşa hastanelere gidiyor, ancak ücretini alamıyor. Emek kutsal olduğu kadar sınırsız da değildir. Sarf edilen hiçbir emek gasp edilmemelidir. Yardımcı hizmetli kadrosunda istihdam edilip de fiilen idari birimlerde çalıştırılan arkadaşlarımız hak ettikleri memur kadrosuna geçirilmelidir” şeklinde konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.