Gümüşhane Haberleri

Şen: Şiddet değil saygı bekliyoruz

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Rüya Duygu Şen, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin giderek arttığı bu günlerde “Sağlıkta Şiddet Canımızı Yakmaya Devam Ediyor” vurgusuyla bir açıklama yaptı.

Yoğun iş yükü, uzun nöbet saatleri, adaletsiz gelir dağılımına rağmen topluma fedakârca sağlık hizmeti sunan sağlık çalışanlarının her gün değil her saat fiziksel veya sözlü şiddete maruz kaldığına dikkat çeken Şen, “Amaçları insanları kaybettikleri sağlıklarına kavuşturmak gibi son derece kutsal bir mesleği icra eden, gecesini gündüzüne katan, hastalarına empati ile yaklaşan, yeri geldiğinde evinden, ailesinden ödün veren sağlık çalışanlarına uygulanan her türlü şiddeti reddediyor ve kınıyoruz. Doktorlarımızın ve diğer tüm sağlık çalışanlarının şifa dağıtan eller olmak yerine şiddet haberleri ile anılmalarını kabul etmiyoruz. Mücadele ve yorgunluğun izlerini yüzlerinde taşıyan sağlık çalışanlarının hayatlarında bu izler olmasın, şifa veren ellere kendi kanları bulaşmasın, hayatlarından olmasınlar” dedi.

Şiddetin sağlık çalışanlarını tehdit etmeye devam ederken gösterilen günübirlik tepkilerin sorunun çözümüne ne yazık ki katkı sağlamadığını kaydeden Şen, “Şiddete uğrayan, yaralanan, hatta hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan sağlık çalışanları her gecen gün daha fazla mesleklerinden soğumaktadır. Öte yandan saldırganların ceza almaması ya da verilen cezai müeyyidelerin caydırıcılığının yeterli ölçüde olmaması sağlık çalışanlarının ümitlerini de yok etmektedir. Bu durum çalışanlar kadar sağlık sistemini de doğrudan etkilemektedir. Şiddetin kara gölgesi her geçen gün daha fazla sağlık sisteminin üzerine düştüğünden, tükenmişlik tüm çalışanların ortak paydası haline gelmektedir” diye konuştu.

Sağlık-Sen Gümüşhane Kadın Kolları Başkanı Rüya Duygu Şen, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Özellikle popüler kültür ve bu kültürün oluşumuna büyük katkı sunan diziler, filmler, programlar ile rol model konumundaki kişilerin söylem ve eylemleri sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti özendirmektedir. Sağlık Bakanlığı ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğine giderek dizi, film ve program yapımcılarından, rol modellerden tersi bir misyon üstlenmelerini sağlayabilir. Siyasetçi, yazar, sanatçı, sporcu gibi kitleler nezdinde rol model olan kişiler kullandığı ifadelere dikkat etmeli, sağlık çalışanlarını hedef haline getirmemelidir. Hayatın her alanında şiddete karşı bir farkındalık kampanyası acil olarak hayata geçirilmelidir. Çünkü sağlık çalışanları can kurtarmak gibi kutsal bir mesleği icra ediyorlar. Herhangi bir arkadaşımıza yapılan şiddet yalnız ona yapılmamış, tüm sağlık emekçilerine yapılmıştır. Bizler şiddete maruz kalan dostlarımızı ve tüm sağlık emekçilerimizi savunmaktan vazgeçmeyeceğiz. Susmak şiddeti onaylamaktır. Sessiz kalmayacağız !”
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.