Gümüşhane Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan “Hizmet sektörünün Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi” sona erdi. Proje ile 20 aşçı ve 20 servis elemanı belgelerini aldı.
Projenin belge töreni için tamamen kursiyerler tarafından hazırlanan yemek programı tertip edildi. Okulun salonunda düzenlenen yemek programına Vali Yardımcısı Armağan Önal, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Eğitim Denetmenleri, sektör temsilcileri ve Valilik SODES birimi görevlileri katıldı.
Menüsünde terbiyeli badem çorbası, yöresel yemeklerden oluşan ordövr tabağı, çeşni gümüş, hünkar ve karışık tatlıları kendi elleri ile servis eden kursiyerlerin yemek ve servisleri oldukça beğenildi.
Yemeğe katılan Vali Yardımcısı Armağan Önal, projenin ildeki hizmet sektörünün önemli bir eksikliği olan nitelikli eleman sıkıntısının giderilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise projenin amacına uygun olarak meslek elemanı yetiştirdiğini, bunu da hazırlanan yemeklerin lezzetinden ve sunumundan anladıklarını belirterek, “İnşallah projenin istihdam ayağı da gerçekleşirse hem ilimizde hizmet kalitesi yükselmiş olur hem de işsiz insanlara iş ve meslek kazandırmış oluruz .”dedi.
Yemekte katılımcılara proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Türkfiliz, 18 Mart 2012 tarihinde başlayan kursta günde 6 saat olmak üzere toplam 180 saatlik eğitim verildiğini belirtti. Türkfiliz, kursiyerlerin Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz insanlardan mülakatla belirlendiğini ve kursun sonunda 20 aşçı ve 20 servis elemanı yetiştirildiğini belirterek, kursiyerlerin istihdam edilmelerine yönelik proje ortakları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağını söyledi.
Projenin belge töreni için tamamen kursiyerler tarafından hazırlanan yemek programı tertip edildi. Okulun salonunda düzenlenen yemek programına Vali Yardımcısı Armağan Önal, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Irkın, Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Eğitim Denetmenleri, sektör temsilcileri ve Valilik SODES birimi görevlileri katıldı.
Menüsünde terbiyeli badem çorbası, yöresel yemeklerden oluşan ordövr tabağı, çeşni gümüş, hünkar ve karışık tatlıları kendi elleri ile servis eden kursiyerlerin yemek ve servisleri oldukça beğenildi.
Yemeğe katılan Vali Yardımcısı Armağan Önal, projenin ildeki hizmet sektörünün önemli bir eksikliği olan nitelikli eleman sıkıntısının giderilmesine katkı sağlayacağını ifade etti.
İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise projenin amacına uygun olarak meslek elemanı yetiştirdiğini, bunu da hazırlanan yemeklerin lezzetinden ve sunumundan anladıklarını belirterek, “İnşallah projenin istihdam ayağı da gerçekleşirse hem ilimizde hizmet kalitesi yükselmiş olur hem de işsiz insanlara iş ve meslek kazandırmış oluruz .”dedi.
Yemekte katılımcılara proje ile ilgili bilgi veren Okul Müdürü Hüseyin Türkfiliz, 18 Mart 2012 tarihinde başlayan kursta günde 6 saat olmak üzere toplam 180 saatlik eğitim verildiğini belirtti. Türkfiliz, kursiyerlerin Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsiz insanlardan mülakatla belirlendiğini ve kursun sonunda 20 aşçı ve 20 servis elemanı yetiştirildiğini belirterek, kursiyerlerin istihdam edilmelerine yönelik proje ortakları nezdinde gerekli girişimlerde bulunulacağını söyledi.