Gümüşhane Haberleri

Spor Bilimleri GÜ’nün 8’inci fakültesi oldu

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane Üniversitesi tarafından 14.06.2023 tarihli ve 314 sayılı Senato Kararı’nda yer alan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun tamamen kapatılıp Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanıp Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulması, kapatılması ve adlarının değiştirilmesine ilişkin 19.09.2024 tarihli 8991 sayılı kararla Gümüşhane Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kapatılarak Spor Bilimleri Fakültesine dönüştürüldü. Spor Bilimleri Fakültesinin eklenmesiyle birlikte Gümüşhane Üniversitesindeki fakülte sayısı 8’e yükseldi.

Alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek şunları söyledi: “Spor bilimleri ve teknolojileri alanında dünya üniversiteleri ile rekabet eden öncü ve lider bir kurum olma vizyonuyla hareket eden Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuz bu hedef doğrultusunda kuruluşundan bu yana sayısız başarıyla bizleri daima gururlandırmıştır. Yüksekokulumuzun daha aktif ve ihtiyaçlara en iyi şekilde cevap verebilecek bir yapıya dönüşmesi için Senatomuz tarafından fakülteye dönüştürülmesi yönünde çok yoğun çalışmalarımızı başlatmıştık. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nun Spor Bilimleri Fakültesi’ne dönüştürülmesi, üniversitemizin akademik yapısını güçlendirecek ve öğrencilerimize daha geniş bir eğitim perspektifi sunacaktır. Bu dönüşümle birlikte, spor bilimleri alanında daha kapsamlı araştırmalar yapılabilecek ve öğrencilerimizin mesleki becerileri geliştirilerek, geleceğin sporcularını yetiştirmeye devam edeceğiz. Ayrıca, yeni fakültemizle birlikte spor alanındaki akademik standartlarımızı daha da yükseltmeyi hedefliyoruz. Yaşanan gelişmenin üniversitemizin vizyonuna ve misyonuna önemli katkılar sağlayacağına da inanıyoruz. Üniversitemizin 8’inci fakültesi olan Spor Bilimleri Fakültemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulumuzun kuruluşundan bu yana gelişiminde çaba gösteren, öğrencilerimizin sportif başarılarında pay sahibi olan başta BESYO Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Yılmaz Albayrak olmak üzere yöneticilerimize, öğretim elemanlarımıza, Gümüşhane halkımıza katkı ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum.”
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.