Gümüşhane Haberleri

Stratejik plan kabul edildi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane İl Genel Meclisinin Eylül ayı toplantıları sona erdi. Toplantıda İl Özel İdaresinin 2025-2029 stratejik planı kabul edilirken, 2025 yılı yatırım programı ise plan bütçe komisyonuna sevk edildi. 

İl Genel Meclisi Başkanı Av. Eşref Balki başkanlığında gerçekleştirilen eylül ayı meclis toplantıları sona erdi.

Toplantıların ilk oturumunda geçtiğimiz ay İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına sevk edilen merkez Söğütağıl köyüne ait yerleşik alanı ve civarı sınırı genişletilmesine yönelik hazırlanan raporlar görüşüldü. Komisyon Başkanı Sami Tosun’un hazırlanan komisyon raporlarıyla ilgili meclise bilgi vermesinin ardın raporlar ayrı ayrı görüşülerek kabul edildi.

Gündemde yer alan ilçe milli eğitim müdürlüklerinde kullanılmak üzere ilçe özel idarelerine ödenek gönderilmesi hakkındaki teklif yazı görüşülerek kabul edildi. 

Devam eden birleşimde İl Özel İdaresinin 2025-2029 stratejik planı hakkındaki teklif yazı görüşülerek kabul edildi.

Birleşimde ayrıca Merkez İkisu Köyü sınırlarında bulunan 112 ada 6 parsel numaralı taşınmaz üzerine maliklerince ticaret turizm alanına yönelik faaliyetlerde bulunmak amacıyla İmar Planı ile ilgili İmar Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonları tarafından hazırlanan raporlar görüşüldü. 

İmar Bayındırlık Komisyon Başkanı Mihdat Uçan’ın hazırlanan raporlarla ilgili meclise bilgi vermesinin ardından her iki komisyon raporu ayrı ayrı oylanarak kabul edildi. 

Toplantıların üçüncü birleşiminde ise Torul ilçesi Budak Köyü merkez mahalle içme ve kullanma suyu ihtiyaçlarını karşılamak üzere memba tahsisi yapılmasıyla ilgili İmar ve Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri komisyonlarının raporları ayrı ayrı görüşülerek kabul edildi. 

Devam eden toplantıda İl Özel İdaresinin 2025 yılı yatırım programı hakkındaki teklif yazı görüşülerek plan bütçe komisyona sevk edildi.

Şiran İlçesi Sellidere köyü sınırları içesinde bulunan 103 ada 2 nolu parselin imar planı hakkındaki teklif yazısı İmar ve Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyonlarına sevk edilirken, Merkez Söğütağıl Köyü sınırlarındaki 115 ada 33 nolu parselin İmar Planı hakkındaki teklif yazısı ise İmar ve Bayındırlık komisyonuna sevk edildi.

Toplantıların son birleşiminde ise Merkez Kale Köyü sınırları içerisinde bulunan 101 ada 54 parsel numaralı taşınmaz üzerine maliklerince ticaret turizm alanına yönelik faaliyette bulunmak maksadıyla hazırlanan imar planıyla ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunca hazırlanan rapor görüşülerek kabul edildi.

Toplantıların sonunda ise merkez Esenyurt köyündeki Kov Kalesi tesislerinin içme ve kullanma suyu memba tahsisi hakkındaki teklif yazı ise görüşülerek İmar ve Bayındırlık ile Tarım Hizmetleri Komisyona sevk edildi. 

Toplantıların ardından bir açıklama yapan İl Genel Meclisi Başkanı Av. Eşref Balki, “Eylül ayı toplantılarımızı başarılı bir şekilde tamamladık. Meclis üyelerimize ve komisyonlarımıza verdikleri emekler için teşekkür ediyorum. Toplantılarda alınan kararlarımız ilimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.