Gümüşhane Haberleri

Torul’da ladin mantarı üretilecek

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nın desteği ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Kavak Mantarı Projesi’ hayata geçirildi.

Gümüşhane’nin Torul ilçesinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı’nın desteği ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ‘Kavak Mantarı Projesi’ hayata geçirildi.

Vatandaşlara mantar üretiminin kolay bir üretim ve ekonomik girdisinin yüksek olduğunu göstermeyi amaçlayan projeyle ilgili bilgi veren Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Olay Gazetesine yaptığı açıklamada, Torul ilçesinin coğrafi yapısı açısından çok kıt tarımsal alanlara sahip olduğunu belirterek, “Ancak, bu kıt tarımsal alanlara rağmen ekonomik getirisi yüksek ürünler üretilmesi de çok mümkün. Kaymakamlık olarak vatandaşlarımızı teşvik etmek amacıyla ladin mantarı projemizi hayata geçirdik” dedi.

“DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Ladin mantarı tohumlarını özel bir firmadan satın aldıklarını ve Torul Belediyesi’ne ait 100 metrekarelik bir bodrum katında dikimi gerçekleştirdiklerini anlatan Kaymakam Kafkas, şöyle devam etti:  “Gümüşhane’de kültür mantarı üreten herhangi bir işletme yok. Biz istedik ki, Gümüşhane’de ilk mantarı üreten ilçemiz olsun. Bu nedenle her türlü değerlendirmeleri yaptık ve ladin mantarı üretme konusunda karar kıldı8k. Mantar üretimi konusunda konunun uzmanlarını ilçemize getirerek bu konuda eğitim ve seminerler verildi.”

“VATANDAŞLAR İLGİ GÖSTERDİ”

Eğitim ve seminerlere vatandaşların ilgisinin yüksek olduğunu kaydeden Kafkas, “Bu ilginin üretime de yansımasını istiyoruz. Vatandaşlarımıza örnek oldun diye belediyemizin tahsis ettiği bir kata mantar tohumlarını diktik. Yaklaşık 45 gün sonra ilk ürünü alacağız. Ürünü gören vatandaşlarımızın ilgisinin daha da artacağı kanısındayım. Üretim yapmak isteyen vatandaşlarımıza her türlü destek sağlanacaktır” diye konuştu.

İbrahim Özdemir
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.