Gümüşhane Haberleri

Ülkü Ocakları ArzularKabaköy’de Çanakkale Zaferi'ni anma iftarı düzenledi

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) KAÇEP İl Başkanlığı, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıldönümünde ArzularKabaköy Beldesi’nde bir iftar programı düzenledi. 

ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış'ın ev sahipliğinde gerçekleşen iftara, Ülkü Ocakları üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İftar sofrasında, Çanakkale Savaşı'nın sembolü olan hoşaf ve ekmek ikram edildi. İftarın ardından Ülkü Ocakları Gümüşhane Eğitimden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Merve Coşkun, Mehmet Akif Ersoy'un Çanakkale Şehitleri'ne yazdığı şiiri okudu. 

Ülkü Ocakları Gümüşhane Üniversitelerden Sorumlu Başkanı Kerim Arıcan Birinci Dünya Savaşı'nın başlama nedenleri Çanakkale cephesinin önemini ve zafere giden süreci anlattı.

ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış ise Ülkü Ocakları'na teşekkür ederek, "Ülkü Ocakları, yetişen ve yetiştirenin adıdır" şeklinde konuştu.

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Sadık Coşkun, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin iman, cesaret ve sarsılmaz iradesiyle yazılmış bir destan olduğunu vurgulayarak, “110 yıl önce, yedi düvelin birleşip üzerimize yürüdüğü o gün, göğsünü siper eden kahraman ecdadımız, 'Çanakkale Geçilmez!' diyerek şehadete yürümüştür. Bu zafer, Türk milletinin inancının ve bağımsızlık aşkının sarsılmaz bir nişanesidir. Vatan toprağını kanlarıyla mühürleyen aziz şehitlerimiz, tarih boyunca unutulmayacaktır” dedi.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerin anıldığı programda Coşkun, şehitlerin aziz hatıralarına rahmet dileyerek, programda ev sahipliği yapan Başkan Tanış'a teşekkür etti ve Çanakkale Zaferi'nin önemini gelecek nesillere aktaracaklarını ifade etti.

Haber: Burak Buğra Üzüm
 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.