Gümüşhane Haberleri

Ülkü Ocaklarından Musul ve Telafer’in İşgal Edilmesine Tepki

data-auto-format="rspv" data-full-width>
Gümüşhane

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde IŞİD terör örgütünün Musul ve Telafer’i işgal etmesini düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanlığı, Irak’ın kuzeyinde IŞİD terör örgütünün Musul ve Telafer’i işgal etmesini düzenlediği basın açıklaması ile kınadı.

Zafer Meydanında toplanan Ülkü Ocakları üyesi gençler "Kerkük Türk’tür Türk Kalacak" sloganları atarak, gerekirse soydaşlarıyla birlikte omuz omuza mücadele etmeye hazır oldukları mesajını verdi.

Ülkü Ocakları Gümüşhane İl Başkanı Fatih Vakur Kara, 10.yüzyıldan itibaren Türklerin hakim olduğu ve Türkmeneli olarak bilinen Irak’ın kuzey coğrafyasının Türk hakimiyetinden çıktığından beri acılarla yoğrulduğunu söyledi.

“IŞİD’İN NE İSLAM’LA NE DE İNSANLIKLA HİÇBİR İLGİSİ YOKTUR”

IŞİD terör örgütünün sözde İslam adına cihat ettiğini söylediğini belirten Kara, “Bu örgütün ne İslam’la ne de insanlıkla hiçbir ilgisi yoktur. IŞİD’in soydaşlarımıza yönelik bir katliama girişebileceği ihtimal dahilindedir. Ülkemizin sınırlarına çok yakın bir mesafede bulunan Telafer’in işgaline sessiz kalmak, yarın ülkemiz içerisine yönelecek hadiselere cevaz vermek anlamını taşır.” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ TEST ETMEYE ÇALIŞAN GAFİLLER BUNUN CEVABINI EN SERT ŞEKİLDE ALMALIDIR”

Türkiye Cumhuriyeti’nin hem rehin alınan vatandaşlarını teslime zorlamak, hem de soydaşlarımızı güvence altına almak adına askeri seçenekleri gözden geçirmek mecburiyetinde olduğunu dile getiren Kara, “Türkiye’nin gücünü test etmeye çalışan gafiller bunun cevabını en sert şekilde almalıdır. Ülkemizin ve milletimizin menfaatlerine zarar verecek her girişimin muhataplarına ağır bir bedel olarak geri döneceği ayan beyan gösterilmelidir. Aksi takdirde ülkemiz eline silah alan herkesin korkutup sindirebileceği aciz bir ülke olarak anılmaya başlayacaktır.” diye konuştu.

“SOYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMEYE HAZIRIZ”

Kara, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının her şart ve platformda Türkmeneli’nin sesi olmaya devam edeceğini, ülkücü hareketin neferlerinin de gerekirse soydaşlarımızla birlikte omuz omuz mücadele etmeye hazır olduklarını vurgulayarak açıklamasını sonlandırdı.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.